Fleur des Iles

Voilier Tradtionnel Le Karreg Hir

Varen in de baai aan boord van een 'goémonier'
Traditioneel zeilenin Plouguerneau
  • Een "goémonier" is een zeilschip waarmee vroeger beroepsmatig algen werd geoogst. Het schip dient nu als boegbeeld voor het streekmuseum van Plouguerneau. Van buiten lijkt het klein, maar binnen blijkt het groot(s)! De tochten van anderhalf uur hebben ongedwongen karakter en zijn bijzonder interessant.

  • Met zijn bolle romp weet de Karreg Hir meteen de harten te veroveren. Dankzij die karakteristieke vorm kan het schip vlak langs de eilanden varen die voor de kust liggen. Onmisbaar als je 'goémon', zeewier, wilt oogsten. Maar ook een buitenkans voor de passagiers, die zo ongehinderd tussen de eilandjes en door de kreken kunnen varen. U geniet van de omgeving en ondertussen regelt u de zeilen bij of helpt een handje bij het ophalen van de korven. Regelmatig komt u een verdwaald krabbetje of...
    Met zijn bolle romp weet de Karreg Hir meteen de harten te veroveren. Dankzij die karakteristieke vorm kan het schip vlak langs de eilanden varen die voor de kust liggen. Onmisbaar als je 'goémon', zeewier, wilt oogsten. Maar ook een buitenkans voor de passagiers, die zo ongehinderd tussen de eilandjes en door de kreken kunnen varen. U geniet van de omgeving en ondertussen regelt u de zeilen bij of helpt een handje bij het ophalen van de korven. Regelmatig komt u een verdwaald krabbetje of een kreeft tegen. Onder het toeziend oog van schipper Jean-Marie zeilt en vist u er vrolijk op los, soms in gezelschap van algenvissers nieuwe stijl.
  • Gesproken talen
    • Frans
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten