le-blavet-bieuzy-les-eaux.jpg
©Emmanuel Berthier

Rivieren en kanalen in Bretagne

De kust, ja, dat is bekend terrein… Maar als je nu eens koos voor een ander perspectief? Op en rond de kanalen en rivieren van Bretagne heerst rust en het is heerlijk om daar samen een paar uur, een dag of een paar dagen van te genieten. Pak deze zomer het roer in handen en neem je gezin mee op een riviercruise. Fiets langs het jaagpad van het ene mooie stadje naar het andere. Haal kano of kajak tevoorschijn en ga het water op. Met de kinderen, met vrienden, lopend, op de fiets of met de boot, er is zo veel te beleven en te genieten op het water! Zoek de verbinding met je familie, je vrienden, met jezelf: dit is dé manier om het echte Bretagne te leren kennen!

En in het binnenland stromen rivieren en kanalen...

Een lang lint van in totaal 600 km. Met op de achtergrond het zingende vogels en kabbelend water. Overal groen, geen auto te bekennen, op de fiets langs het jaagpad, heerlijk zorgeloos, hier en daar een kasteel… Volg je ons nog? Dit is het “Rijk van het midden”, het land van de rivieren en kanalen van Bretagne. Waar je kunt vissen en wandelen of tochtjes kunt maken, op zoek naar mooie plekken en interessante landschappen. Volg het water, dat is de beste manier om ervan te genieten: volg je eigen ritme en leg aan waar en wanneer je maar zin hebt. Stap aan boord voor het avontuur op de binnenwateren!

Voorbereiding van je verblijf

Adressen langs de rivieren en kanalen

Zet je drukke leven even stil en ga een weekend lang op ontdekking langs het water: langs rivieren en kanalen zijn prima adressen te over! Bezoek een museum of een dierentuin, doe een klimparcours waarbij de slappe lach verzekerd is, ga naar een spa of doe een escape game… alles mag, behalve je vervelen! We helpen je om leuke, ontspannende activiteiten te vinden op minder dan 5 km afstand van het water.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten