5-binic-etables-sur-mer-a-lamoureux.jpg
©LAMOUREUX Alexandre

Zee en strand

Wandelen zonder de zee ook maar één moment uit het oog te verliezen. Langs de haven lopen en plotseling zin hebben in een kop koffie, een schotel zeevruchten of in de frisse zeelucht… Wat voor jaargetijde het ook is, Bretagne nodigt altijd uit om naar zee te gaan en bij te tanken. Je kunt er de boot nemen naar een eiland, luieren op het strand, zandkastelen bouwen, peddelen, eens proberen of strandvissen iets voor je is, achter de meeuwen aanrennen… De kust van Bretagne, die loopt van het Kanaal tot aan de Atlantische Oceaan, is de langste van Frankrijk. Het is een aaneenschakeling van bijzondere landschappen die steeds veranderen, afhankelijk van seizoen en getijde. Kom genieten van al dat moois hier en van dat intense licht, en ontdek dat het je goed doet.

Een eindeloze kustlijn met duizend gezichten

Het weer, de golven en de tijd die verstrijkt, geven de Bretonse kust steeds een ander gezicht. Een rustgevende strandwandeling, een trektocht of een boottocht, met een groep of met z’n tweeën, met volle zeilen koers zetten naar een eiland, of helemaal uitgeteld neervallen op een stoel bij de ijsverkoper langs het strand, langs de kust van Bretagne kun je gewoon doen wat je hart je ingeeft!

Je verblijf voorbereiden

De beste adressen voor een vakantie aan zee

Je wordt wakker met uitzicht op zee. Aan het eind van de dag geniet je van de ondergaande zon, met op de achtergrond het geruis van de golven. Je komt gegarandeerd tot rust in onze selectie van accommodaties pal aan het water… Hotels aan zee of met uitzicht op de bedrijvigheid van een jachthaven, campings aan de kust, met het strand vlakbij: hier kom je tot rust en zuig je je longen vol met frisse lucht!

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten