cap-frehel-best-jobers.jpg
©Max Coquard - Bestjobers

3 groene uitstapjes in Bretagne

Onze ideeën om leuk én ecologisch verantwoord eropuit te trekken

Je hebt het de laatste tijd vast voelen kriebelen: zin om weer iets te ondernemen en jezelf te zijn. Iets anders proberen, je eigen verantwoordelijk nemen in het leven. Het avontuur aangaan in de weergaloze natuur, op reis gaan met een geringe ecologische voetafdruk. Zet koers naar Bretagne! Hier vind je 3 prachtige routes voor een groene afslag naar beschermde natuurgebieden.

In één oogopslag

1. Mix van stad en zilte zee

Van Quimper naar Bénodet (29)

Heb je 2 hele dagen vrij? Ideaal tijdsbestek om een tocht naar de zuidelijke punt van Bretagne te maken! Bewonder in Quimper het moderne design straatmeubilair. Bezoek het Musée des Beaux Arts (schone kunsten) in alle rust. Onderweg vind je, richting Kafeenn, een restaurant-kruidenierswinkel-theesalon waar alles biologisch, lokaal en afvalvrij is… En neem de bus vanaf het TGV treinstation naar Bénodet: je krijgt er een boost van zilte zeelucht! Beschutte baai, dromerige stranden… Om te slapen, brunchen, biologisch, veggie of met seizoenproducten te dineren moet je bij Carole et Pierre zijn op nr. “46”! De sfeer in hun 3 B&B kamers is gegarandeerd cocooning en ecologisch verantwoord: met ozon gezuiverd drinkwater, mogelijkheid om het hele onderkomen af te huren. Zorg voor het milieu en voor jouw gezondheid is hier topprioriteit!

OP nr. 46

2. Op de fiets door een groot gemarkeerd gebied

Cap d’Erquy-Cap Fréhel (22)

Zelfs de meest verwende mensen staan perplex: het panorama dat zich ontvouwt op dit deel van de Armoricaanse kust. Ga op de fiets als een vrije vogel. Volg een weinig gebruikt pad, 70 meter boven de zeespiegel. En neem in je op: close-up van roze granieten kliffen, fijn zand, velden met brem en heide. In dit beschermde natuurgebied vol technicolor kleuren staan alle zintuigen op scherp! Her en der langs de route zie je aalscholvers, stranden, muren van legendarische kastelen. Aankomst bij je uitvalsbasis, hotel Diane: perfecte combi van authenticiteit en super hedendaags design met gegarandeerd ecologische voetafdruk – tot op je bord met vooral producten uit zee erop. Een relaxte, natuurlijke halteplaats: je bent helemaal tot jezelf gekomen.

Hôtel de Diane

3. Weidse vergezichten en stedelijke schatten

Aan de Côte d’Emeraude (Smaragdkust) (35)

Backpackers en liefhebbers van reizen zonder auto hebben hun eigen hoofdkwartier: Edd Hostel, in Dol-de-Bretagne. Een grappige jeugdherberg die helemaal gericht is op eco-mobiliteit! Hier vind je een tuin, bijeengesprokkelde meubels, een café en wifi naar believen. Doe je rugzak af en ga te voet door de stad zwerven. Vervolgens maak je uitstapjes naar de mooiste steden van Noord-Bretagne. Een klein stukje fietsen en je bent in Cancale. 15 minuten in de trein en de stadsmuren van Saint-Malo springen meteen in het oog, pal aan zee. Je vindt er juweeltjes van architectuur, havens en zonovergoten terrassen… Lekkere trek? In Dinan kun je ter plekke eten of het meenemen naar je eigen plekje: je smaakpapillen slaan op hol van wat er in die prachtige, glazen potten zit, gevuld met allemaal biologisch eten, van D’ici Delà. Fun, kort traject en gevoel van vrijheid: Bretagne is een streek vol geluk en zaligheden om met anderen te delen!

Edd Hostel

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten