ARIN - Ferme marine paimpolaise

ARIN - Ferme marine paimpolaise

Sinds 1947 werkzaam in de oesters
in Paimpol
  • Op een schitterende locatie worden door het bedrijf van de familie Arin in Paimpol al generaties lang fijne oesters gekweekt. U kunt ze ter plekke proeven.

  • Van de zee naar het bord, daar zit maar één stap tussen. En die stap zet de Ferme marine paimpolaise maar wat graag. Het bedrijf ligt op een landtong, langs het Douanierspad (langeafstandswandelpad), en kijkt uit over de baai. Dit is hier al de derde generatie van oesterkwekers met een passie voor verse producten. Het oesterbroed wordt opgekweekt in hun eigen percelen in Charente-Maritime. Maar in Paimpol groeien de schelpen in drie jaar tijd uit tot een schelpdier van uitstekende kwaliteit....
    Van de zee naar het bord, daar zit maar één stap tussen. En die stap zet de Ferme marine paimpolaise maar wat graag. Het bedrijf ligt op een landtong, langs het Douanierspad (langeafstandswandelpad), en kijkt uit over de baai. Dit is hier al de derde generatie van oesterkwekers met een passie voor verse producten. Het oesterbroed wordt opgekweekt in hun eigen percelen in Charente-Maritime. Maar in Paimpol groeien de schelpen in drie jaar tijd uit tot een schelpdier van uitstekende kwaliteit. In die tijd worden ze regelmatig en geduldig verzorgd in de hallen van het bedrijf. Van april tot september biedt het bedrijf de mogelijkheid om in de oesterbar kennis te maken met de verschillende producten. Een houten schuur, een paar tafels op het strand, een schitterend uitzicht over zee... Meer is niet nodig om met vrienden of als gezin te genieten van een eenvoudig en toch bijzonder moment.
  • Gesproken talen
    • Frans
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten