img-name-mising

Breizh Odyssée

De hele geschiedenis van Bretagne in het uiterste puntje van Finistère
Museum, Geschiedenis in Landévennec
 • Het nieuwe culturele centrum gewijd aan de geschiedenis en het erfgoed van Bretagne zal in het voorjaar van 2023 zijn deuren openen. Tot ziens in Landévennec, op het schiereiland Crozon!

 • Wist je dat Nominoë de eerste heerser van Bretagne was? En dat de regio de grootste producent van zeewier in Europa is? Nee ? Ga dan naar Breizh Odyssey, in het hart van het regionale natuurpark Armorique! Een multimediale tijdlijn, geluidseffecten, visuele animaties... laten u kennismaken met de gebeurtenissen die de geschiedenis van Bretagne hebben getekend, van het neolithicum tot nu. Zonder de verhalen en legendes te vergeten: de eilanden van Avallon, de weelderige stad Ys, het bos van...
  Wist je dat Nominoë de eerste heerser van Bretagne was? En dat de regio de grootste producent van zeewier in Europa is? Nee ? Ga dan naar Breizh Odyssey, in het hart van het regionale natuurpark Armorique! Een multimediale tijdlijn, geluidseffecten, visuele animaties... laten u kennismaken met de gebeurtenissen die de geschiedenis van Bretagne hebben getekend, van het neolithicum tot nu. Zonder de verhalen en legendes te vergeten: de eilanden van Avallon, de weelderige stad Ys, het bos van Brocéliande en de ridders van de Ronde Tafel... Terug naar de realiteit in de ruimte gewijd aan het Bretagne van de 21e eeuw. Hier staan de klimaatuitdaging, economische vraagstukken en het behoud van een onuitputtelijk rijke levenskunst centraal. Als u met uw gezin komt, is een pauze in het kindergedeelte een must! Voordat u het terrein verlaat, maakt u een omweg naar de kleine slijterij en het café-restaurant, het uitzicht op de Brets haven is prachtig. En ga niet weg zonder een bezoek aan de abdij en het schiereiland, die beide niet te missen zijn!
 • Milieu
  • Aan zee
 • Gesproken talen
  • Frans
Openings
Openingstijden
 • Vanaf 1 maart 2023 tot 31 december 2023
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten