Zie foto's (8)

Cidrerie de Cozmezou

Ontdek de cidercultuur in de regio Trégor
Cider in Plouégat-Guérand
  • Bezoek de cidermolen van Cozmezou in Plouégat-Guérand, Finistère. Een gastronomisch uitje om de geheimen van het maken van traditionele Bretonse cider te ontdekken in een landelijke omgeving.

  • Het ciderhuis van Cozmezou, gelegen tussen de roze granietkust en de stad Morlaix, kijkt uit over de vallei van Douron met zijn 5 hectare grote boomgaarden. Aan boord is Erwan La Caër, een inwoner van de streek die deze familieknowhow met passie voortzet. Het ciderhuis opent op afspraak de deuren van zijn atelier, zodat kleine groepen alle productiefasen kunnen ontdekken. In de winkel naast het atelier biedt Erwan het hele jaar door gratis gezellige proeverijen van zijn producten aan. Welk...
    Het ciderhuis van Cozmezou, gelegen tussen de roze granietkust en de stad Morlaix, kijkt uit over de vallei van Douron met zijn 5 hectare grote boomgaarden. Aan boord is Erwan La Caër, een inwoner van de streek die deze familieknowhow met passie voortzet. Het ciderhuis opent op afspraak de deuren van zijn atelier, zodat kleine groepen alle productiefasen kunnen ontdekken. In de winkel naast het atelier biedt Erwan het hele jaar door gratis gezellige proeverijen van zijn producten aan. Welk souvenir neem je mee naar huis? Traditionele cider, kersen- of perencider, appelsap, mousserende cider, pommeau, chouchenn, lambig, cidergelei en andere lokale verrassingen wachten op je. Een gastronomische stop waar jong en oud van zullen smullen!
  • Milieu
    • Aan zee  :  Port de Locquirec
  • Gesproken talen
    • Frans
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten