Zie foto's (7)
Festival des Filets Bleus

Festival des Filets Bleus

Blauw van Breizh
Festival, Cultureel in Concarneau
  • De Filets Bleus in Concarneau bestaan al meer dan honderd jaar en zijn een jaarlijkse gelegenheid om terug te keren naar de wortels van de traditie. Een Bretonse optocht, kleurrijk en zonder conserveringsmiddelen.

  • Voor de goede orde: sardines zijn geen onbekende in de toch al lange geschiedenis van de Filets bleu de Concarneau. Het kleine feest in Finistère, dat is opgezet als een gebaar van solidariteit om zeelieden te helpen die zijn getroffen door de sardinecrisis, heeft zich steeds verder ontwikkeld en is een essentieel onderdeel geworden van de Bretonse traditie. Mensen komen uit nieuwsgierigheid kijken naar de optochten in een groots vertoon van fluweel, satijn en kant. Je krijgt de sleutels van...
    Voor de goede orde: sardines zijn geen onbekende in de toch al lange geschiedenis van de Filets bleu de Concarneau. Het kleine feest in Finistère, dat is opgezet als een gebaar van solidariteit om zeelieden te helpen die zijn getroffen door de sardinecrisis, heeft zich steeds verder ontwikkeld en is een essentieel onderdeel geworden van de Bretonse traditie. Mensen komen uit nieuwsgierigheid kijken naar de optochten in een groots vertoon van fluweel, satijn en kant. Je krijgt de sleutels van het Bretonse worstelen, zet de eerste stap in een Keltische danscirkel of probeert een sjoelbak. En je zult onvermijdelijk vertrekken met een extra Bretonse ziel. Hoe laat is het, Madame Sardine? Het is tijd voor de binious en bombardes om de roep te luiden voor de grote Filets bleus bijeenkomst.
  • Gesproken talen
    • Frans
Uurroosters
Uurroosters
  • Vanaf 7 augustus 2024 tot 11 augustus 2024
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten