brehat-a-lamoureux-visio.jpg
©Ile de Brehat Office de Tourisme Guingamp - Baie de Paimpol Reportage 2019|LAMOUREUX Alexandre

Île de Bréhat

Schoonheid en het goede leven op het bloemeneiland

Een gewone zeearm, op tien minuten varen vanaf de Pointe de l’Arcouest bij Ploubazlanec naar het eiland Bréhat, en je bent in een totaal andere wereld. Hier staat de tijd stil! Een zacht klimaat, bijzondere kleuren en landschappen: genoeg om je te laten betoveren door de magie van het Bloemeneiland.

Ontdekken Île de Bréhat

Hier geen auto’s. Je hoort geen motoren, je verplaatst je wandelend of op de fiets. Dat is de ideale manier om het eiland te verkennen langs een van de vijf toeristische routes. Bréhat is klein (3,5 km lang, 1,5 km breed), maar zit tjokvol verrassingen. Het bestaat uit twee eilanden die verbonden zijn door de Pont Vauban: van noord naar zuid gaan is al een belevenis op zich! Op het zuidelijk deel vind je de haven, het strand, het levendige centrum met stoere kapershuizen en een 16de-eeuwse kerk. Op het noordelijk deel vind je paarse heidevelden en natuurstenen muurtjes – alsof je in Ierland bent… Trek er een dag voor uit, liefst buiten het seizoen en weg van de zomerdrukte, om alle geheimen te ontdekken.

Een rondje eiland…

Bréhat is de plek waar zeelui, kapers en ontdekkingsreizigers geboren werden. Het ligt te midden van een grote groep eilandjes, en je beleeft het ook schitterend vanaf de zee. In minder dan een uur vaar je met de boot rond het eiland. Let op de Colline Saint-Michel, het hoogste punt van het eiland, de Anse de la Corderie, vanwaar de schepen vertrokken naar Newfoundland, de vuurtoren (Phare du Paon) die oprijst te midden van de roze rotsen en de kleine, ongerepte inhammen. Wil je nog meer? Vaar een halve dag mee op een traditionele zeilboot en laveer door de archipel. Een magische ervaring!

Wist Je Dit?

Onthoofde beroemdheden

Heel wat kunstenaars woonden tijdelijk op Bréhat. Ze kwamen bij elkaar in het beroemde Cabaret des Décapités, dat zijn naam dankt aan een serie op glazen geschilderde portretten. Onder meer Auburtin, Buffet, Chagall, Foujita, Maufra, Matisse en Waroquier waren diep onder de indruk van het eiland.

Bloemen, vogels en… een glasatelier

Dankzij de Golfstroom en het zachte klimaat kunnen hortensia, mimosa, eucalyptus, camelia, agapanthus en agave zich hier tooien met al hun kleurenpracht. En in voorjaar en vroege zomer hoor je het gezang van mezen, vinken, roodborsten en zanglijsters. Dat alles levert inspiratie aan de glaskunstenaars die werken in de voormalige citadel die uitkijkt over de zee, op korte afstand van de haven. Je vindt er unieke kunstwerkjes: knoppen voor trappen, meubels en deuren die je interieur een kunstzinnig tintje geven.

Bereid je verblijf voor

Wat kun je hier doen?

Goed om te weten

  • Van 14 juli tot 25 augustus is er een limiet van 4.700 bezoekers per dag tussen 8.30 en 14.30 uur om het eiland te beschermen en je een zo goed mogelijk welkom te bieden.
  • Vergeet niet om uw overtocht van tevoren te reserveren bij de rederijen:
    Vedettes de Bréhat (FR)Sur Mer Bréhat (FR)
  • In juli en augustus en tijdens de schoolvakanties kun je het eiland het beste bezoeken op minder drukke dagen: vrijdag, zaterdag, zondag of maandag.
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten