© Alexandre Lamoureux
Paimpol en Loguivy‑de‑la‑mer De oester uit Paimpol en de kreeft uit Loguivy: een smakelijke ontdekkingstocht

Paimpol en Loguivy‑de‑la‑mer

Hou je ogen goed open! Vanaf de punt van de Arcouest waar de aanlegsteiger voor Bréhat ligt, is het uitzicht over de baai en de omliggende eilanden adembenemend. Maar de regio ontleent haar aantrekkelijkheid ook aan de stad Paimpol met haar redershuizen, charmante straatjes en het haventje van Loguivy-de-la-mer.

De oester uit Paimpol en de kreeft uit Loguivy: een smakelijke ontdekkingstocht

Paimpol is in de 19e eeuw beroemd geworden dankzij Théodore Botrel en zijn lied “La Paimpolaise”. De stad is echter vooral bekend geworden door de kabeljauwvisserij in Newfoundland en IJsland, die bepalend zijn geweest voor haar geschiedenis. Een al lang geleden omgeslagen pagina … Tegenwoordig zijn de oesterkwekerijen en het toerisme de belangrijkste activiteiten van Paimpol. Maak er een wandeling over de kade! De bekoorlijke jachthaven, vol levendige restaurants, is een plek waarlangs je heerlijk kunt wandelen. Een mooi startpunt om het oude centrum te ontdekken met haar redershuizen.

Vakwerkhuizen en bewerkte gevels

Het leukste moment om de stad te ontdekken is de dinsdagmorgen. De levendigheid van weleer is dan weer te voelen in Paimpol tijdens de wekelijkse markt. Je kunt wandelen naar de Place du Martray en vervolgens naar boven, naar de Latijnse wijk. Hier getuigen de straten, pleinen, redershuizen en de mooie vakwerkhuizen uit de 15e en 16e eeuw van de welvaart van weleer.

Aan tafel!

Na genoten te hebben van de oester “La paimpolaise”, de specialiteit van deze stad, kun je je weg vervolgen richting Loguivy-de-la-mer, een mooi vissersdorpje. Krab, spin, kreeft … Dit dorpje is vooral bekend door de «bleu de Loguivy», een echte Bretonse kreeft. Dat wordt genieten!

Wist je dit?

De mooiste van Bretagne

Tegenwoordig is de abdij van Beauport alleen bekend om het elegante silhouet van de ruïnes met uitzicht op zee. Maar wist je dat dit de mooiste abdij van Bretagne was voordat het geplunderd werd tijdens de Franse Revolutie? Tegenwoordig is het een van de best bezochte plekken van deze regio.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Onze suggesties