© Emmanuel Berthier
Quintin Een middeleeuwse stad in het hart van het Bretonse coulisselandschap
Bekijk de video

Quintin

Genesteld in het hart van het groene Bretonse coulisselandschap telt de mooie middeleeuwse stad Quintin vele historische monumenten. Twee kastelen, dertien beschermde monumenten en een museum rechtvaardigen volledig haar status van ‘petite cité de caractère’ (karakteristiek stadje). Je zult onmiddellijk voor haar charmes vallen.

Een middeleeuwse stad in het hart van het Bretonse coulisselandschap

Quintin staat in de regio bekend als de stad van de wevers en heeft haar vroegere rijkdom te danken aan de linnenindustrie. In de 17e en 18e eeuw kwam het linnen op en de plaatselijke fabrikanten blonken uit in het maken van fijn linnen dat zelfs naar Amerika werd geëxporteerd! Een rijk verleden, waarvan deze mooie stad tot op heden haar waardevolle architectonische erfgoed heeft weten te bewaren. Bewonder de stijlvolle huizen en de herenhuizen van de rijke kooplieden en bezoek vervolgens het museum voor meer informatie over het linnen in vroegere tijden.

Een onvoltooid kasteel

In Quintin valt niet slechts één kasteel te bewonderen, maar zelfs twee. Twee monumenten in hetzelfde park. Het eerste kasteel is in de 13e eeuw gebouwd, maar heeft geleden onder een reeks van oorlogen en plunderingen. Hij is in 1775 herbouwd, maar is tot op heden onvoltooid. In de 18e eeuw zijn de bijgebouwen en stallen aangepast en uitgebreid. Dit architectonische geheel vormt het tweede kasteel.

Trek je wandelschoenen aan!

Waarom zou je na een bezoek aan de stad niet te voet de omgeving verkennen? Je kunt heerlijk ontspannen aan de rand van het meer of een wandeling maken in de Bois de la Perche. De wandeling begint bij de oude boerderij van de Perche, 800 meter van het centrum, en leidt naar de molen uit de 16e eeuw. Je kunt natuurlijk ook een wandeling maken langs de Gouët.

Wist je dit?

Het is feest!

Sinds 1993 herleeft het weverijverleden van de stad elk jaar tijdens de Fête des Tisserands (in het eerste weekend van augustus). Op het programma staan defilés in klederdracht, maar ook modecreaties van jonge ontwerpers op het thema linnen.

Officiële website van Toerisme Bretagne