© Quintin | Emmanuel Berthier

Quintin

Een middeleeuwse stad in het hart van het Bretonse coulisselandschap

Genesteld in het hart van het groene Bretonse coulisselandschap telt de mooie middeleeuwse stad Quintin vele historische monumenten. Twee kastelen, dertien beschermde monumenten en een museum rechtvaardigen volledig haar status van ‘petite cité de caractère’ (karakteristiek stadje). Je zult onmiddellijk voor haar charmes vallen.

Ontdekken Quintin

Quintin staat in de regio bekend als de stad van de wevers en heeft haar vroegere rijkdom te danken aan de linnenindustrie. In de 17e en 18e eeuw kwam het linnen op en de plaatselijke fabrikanten blonken uit in het maken van fijn linnen dat zelfs naar Amerika werd geëxporteerd! Een rijk verleden, waarvan deze mooie stad tot op heden haar waardevolle architectonische erfgoed heeft weten te bewaren. Bewonder de stijlvolle huizen en de herenhuizen van de rijke kooplieden en bezoek vervolgens het museum voor meer informatie over het linnen in vroegere tijden.

Een onvoltooid kasteel

In Quintin kun je niet een, maar twee kastelen bewonderen, twee monumenten op hetzelfde terrein. Het eerste kasteel werd gebouwd in de 13e eeuw en moest een reeks oorlogen en plunderingen doorstaan. Het kasteel werd tussen 1643 en 1666 gedeeltelijk herbouwd door markies De la Moussaye, op een andere plek, aan de waterpartij. Dit is het 17e-eeuwse kasteel. Het is nooit afgemaakt, maar het centrale deel en het onderste deel van twee vleugels zijn de moeite van het bekijken zeker waard. In de 18e eeuw werden de bijgebouwen en stallen verbouwd en vergroot. Dit geheel vormt het tweede kasteel. Het wordt tegenwoordig bewoond door de familie De Bagneux, die het geheel wil onderhouden en de geschiedenis van het domein graag met bezoekers deelt.

Wist Je Dit?

Het is feest!

Sinds 1993 herleeft het weverijverleden van de stad elk jaar tijdens de Fête des Tisserands (in het eerste weekend van augustus). Op het programma staan defilés in klederdracht, maar ook modecreaties van jonge ontwerpers op het thema linnen.

Trek je wandelschoenen aan!

Waarom zou je na een bezoek aan de stad niet te voet de omgeving verkennen? Je kunt heerlijk ontspannen aan de rand van het meer of een wandeling maken in de Bois de la Perche. De wandeling begint bij de oude boerderij van de Perche, 800 meter van het centrum, en leidt naar de molen uit de 16e eeuw. Je kunt natuurlijk ook een wandeling maken langs de Gouët.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten