Le Val sans Retour et le miroir aux fées - BrocéliandeLe Val sans Retour et le miroir aux fées - Brocéliande
©Le Val sans Retour et le miroir aux fées - Brocéliande|Emmanuel Berthier

Forêt de Brocéliande

Een mysterieuze plek, de bakermat van legendes

Wie heeft er nooit gehoord van de legende van koning Arthur? De plaats van herkomst van deze legende is het schitterende bos van Brocéliande, gelegen tussen heidevelden en meren. Alleen al het vermelden van deze plek brengt een sprookjesachtige wereld tot leven, bevolkt door de fee Viviane, Merlijn de Tovenaar en de ridder Lancelot. Een magische plek om te ontdekken tijdens mooie wandelingen.

Ontdekken Forêt de Brocéliande

Het kasteel van Comper werd in de 9e eeuw bewoond door koning Salomon en is onlosmakelijk verbonden met een wandeling in het bos van Brocéliande. Volgens de legende woonde de fee Viviane in dit kasteel. Tegenwoordig is het Centre de l’Imaginaire Arthurien hier gevestigd. Het centrum voor Arthuriaanse fantasie organiseert rond dit thema exposities, uitvoeringen en wandelingen.Voor wie zijn geheugen wil opfrissen of meer wil weten over het bos en de schitterende verhalen is er de Porte des secrets. Ga erheen! Jong en oud zullen ervan genieten.

Ontrouwe minnaars, opgelet!

Nu richting de Val-sans-retour (Vallei-zonder-terugkomst)! Een smalle vallei en een legendarische plaats, waar Morgane ontrouwe echtgenoten die het gewaagd hadden hier te komen, gevangen hield. De dappere ridder Lancelot die door de fee was opgevoed, stuurde de spreuk in de war door de draken te trotseren en hij bevrijdde de gevangenen. De wandeling door de Landes de Gurwant is 11 km lang en brengt je bij verschillende legendarische plekken die je niet mag missen: het kasteel van Trécesson, de Hôtié de Viviane (het huis van Viviane) en de Tombeau des Géants (het graf van de reuzen).

Wist Je Dit?

Beleef de legende!

Bezoek het bos van Brocéliande met een gids in klederdracht en een Keltische harp … Dit is een geweldige manier om de mythische verhalen van deze betoverde plek, te herontdekken. Ben je er klaar voor?

Een bron met magische bellen

De bron van Barenton is een van de plekken in het bos die het meest beheerst wordt door legenden. Op deze plek, diep in het bos gelegen, zou Merlijn de Tovenaar Viviane hebben ontmoet.

Het water van de bron schittert van bellen waarvan gezegd wordt dat ze magisch zijn. De bron zou van ringworm genezen, gekken sussen en jonge vrouwen helpen bij het vinden van een man. Als je droomt over een eeuwige jeugd…de bron de Jouvence (bron van de Jeugd) is vlakbij.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten