La Gacilly,  la rue la FayetteLa Gacilly, la rue la Fayette
©La Gacilly, la rue la Fayette|Emmanuel Berthier

La Gacilly

Veelkleurige vaardigheden

Gacilly is een kleine stad met grote verrassingen. Je zult gefascineerd raken door de mooie bloemrijke straten met oude huizen en door de werken van de ambachtslieden die zich hier hebben gevestigd. Ver van de negatieven wordt op zonnige dagen het festival van de fotografie op de gevels geëxposeerd!

Ontdekken La Gacilly

In de streek rond La Gacilly viert de harmonie tussen leisteen, gaspeldoorn en rivieren hoogtij. In de groene vallei van de Aff komt het karakter van de streek tot uitdrukking in de huizenrijen met glanzende luiken. De dynamiek van de streek bloeit volop, mede dankzij de activiteiten van Yves Rocher. Dit grote cosmeticamerk dat veel waarde hecht aan de natuur en aan planten, heeft hier productie-eenheden gevestigd, een botanische tuin en een ecologisch spahotel geopend. Eind 2017 opende het Maison Yves Rocher met een bijzondere tentoonstelling die de zintuigen prikkelt. In haar kielzog heeft een dertigtal ambachtslieden werkplaatsen geopend in de steegjes.

Een verzameling kostbare momenten

Een bamboeplantage leidt naar de Botanische tuin van Yves Rocher. In dit vegetarisch observatorium met meer dan 1.500 plantensoorten wordt door Yves Rocher onderzoek gedaan naar de eigenschappen van planten. Enkele geheimen van deze weldadige eigenschappen kun je ontdekken tijdens een gratis bezoek aan de botanische tuin.

Een nieuw kijk op steen

Wandelen langs de vaak autovrije straten is een uiterst aangename bezigheid. Laat je leiden door je inspiratie en misschien door het geluid van de hamer of blokschaaf van een beeldhouwer die aan het werk is, of door pottenbakkers, sieradenontwerpers, koperslagers, glasblazers … In La Gacilly, een Cité des Métiers d’Art, hebben zich getalenteerde kunstenaars gevestigd en hun ateliers staan langs de afdaling naar de Aff.

Tijdens het gerenommeerde fotofestival, Festival Photo La Gacilly, worden foto’s op groot formaat getoond op de gevels. Van juni tot en met september is de hele gemeente een openluchtgalerie!

Wist Je Dit?

Waar kun je iets unieks beleven?

La Grée des Landes is een spahotel dat ontworpen is volgens ecologische normen. De strakke lijnen van het hotel steken uit boven de vallei van de Aff. Een behandeling volgen in dit spahotel is een unieke belevenis.

Midden in de natuur!

Een andere manier om dit gebied te ontdekken, zijn de verschillende activiteiten die in overvloed te vinden zijn aan de oevers van de Aff. Elektrische boten, waterfietsen of kano’s bieden de mogelijkheid een kijkje te nemen achter de schermen van de natuur. Via de jaagpaden wordt het erfgoed van de streek met haar landschappen vol contrasten, onthult. In de lager gelegen vallei van de Oust, een “Grand Site Naturel’, ontdek je verrassende steile hellingen, waar aan klimsport wordt gedaan.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten