Le Lac au DucLe Lac au Duc
©Le Lac au Duc Lac au duc, (aout 2016)|BERTHIER Emmanuel

Le Lac au duc

Een schitterend recreatiegebied, rijk aan flora en fauna

Het Lac au Duc werd in de twaalfde eeuw door monniken aangelegd en is het grootste zoetwatergebied van Bretagne. Het meer strekt zich uit over 250 hectare tot aan Ploërmel, Taupont en Loyat. Vissers, wandelaars en liefhebbers van de natuur kunnen in dit uitgestrekte groene watergebied heerlijk ontspannen.

Ontdekken Le Lac au duc

Het 5,5 km lange en 500 tot 900 meter brede Lac au Duc bevindt zich aan de rand van een rijk natuur- en watergebied. Voorzichtige en oplettende bezoekers kunnen otters, kikkers of reeën tegenkomen. Vissers slaan hier misschien wel een snoek, snoekbaars, zwartbaars of rivierbaars aan de haak. Er worden regelmatig trofeevissen gevangen, waardoor het Lac au Duc wordt beschouwd als één van de beste meren in Frankrijk voor het zoetwatervissen. Met een beetje verbeelding kun je uit deze mysterieuze wateren de legendarische slang zien verrijzen, het moerasmonster dat, zoals het verhaal gaat, werd verslagen door de monnik Armel.

Volg het pad van de hortensia’s

Klimaat en bodem zijn hier gunstig voor de hortensia, symbool van Bretagne. Rondom het meer kun je een wandeling van 3 km maken. Het wandelpad is volledig gewijd aan de hortensia’s. Tijdens deze wandeling, die het circuit van de hortensia’s wordt genoemd, kun je 5.300 planten van honderden verschillende variëteiten bewonderen die kleur aan je wandeling geven. Van de lente tot aan de herfst verschuift het kleurenpalet van blauwtinten naar de meer traditionele roze kleuren, een unieke botanische verzameling in de streek!

Wandelend, of op 2 of 8 wielen

Waar vroeger in de bermen de vrouwen de was kwamen doen, vind je aan de waterkant nu liefhebbers van de buitenlucht die hier komen om te ontspannen, te picknicken, te rennen, te golfen… Wandelaars kunnen zich wagen aan een wandeling van 15 km over een aangelegd voetpad rond het meer. Liefhebbers van fietsen of rollerskates zullen volop genieten van de “Voie Verte”, de V3, die over het water uitkijkt. Dit verharde fietspad dat aangelegd is op de oude spoorbaan loopt een stuk langs het meer, en gaat vervolgens terug, richting Brocéliande.

Wist Je Dit?

Een enorme vangst

Het is geen toeval dat zoveel visliefhebbers zowel overdag als ‘s nachts hun geluk komen beproeven in het Lac au Duc, wetend dat hier ooit een recordvangst heeft plaats gevonden van een enorme spiegelkarper van maar liefst 21 kg!

Op het water midden in Bretagne

Op de meest zonnige oever van het meer ligt een jachtclub waar zowel kleine ketelbinkjes als ervaren zeilers terecht kunnen. Het water biedt volop ruimte aan surfplanken, zwaardbootjes, catamarans, kano’s en kajaks en is een ideale plek voor een eerste kennismaking met watersportactiviteiten. Ook waterskiërs en wakeboarders doorklieven regelmatig het water, tot groot plezier van de toeschouwers en de beoefenaars van de sport zelf! Zo komen watersporters ook midden in Bretagne aan hun trekken!

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten