1-village-meneham-e-berthier.jpg
©Emmanuel Berthier

Village de Meneham

Een schilderachtig dorpje met rieten daken

Kerlouan, gelegen in een heidense streek (« païen » in het Bretons), is een lieflijk dorpje met grazige duinen en een unieke sfeer. Het schilderachtige vissersdorpje, genesteld achter enorme steenblokken met vreemde vormen, heeft met zijn rieten daken de charme van weleer behouden. Maak een omweg langs de kust met haar indrukwekkende rotsen.

Ontdekken Village de Meneham

Kerlouan? Deze naam zegt je misschien niets, maar je kent misschien wel de foto’s van de bewaker van Kerlouan of die van de vissershuisjes en mooie stranden. Deze foto’s staan op veel ansichtkaarten en in veel toeristische gidsen. Ontdek het charmante gehucht Menez-Ham. Gevangen tussen de rotsen zal deze bewaker uit de 17e eeuw je niet onverschillig laten. Dat geldt trouwens ook voor de aantrekkelijke, gerestaureerde huisjes met rieten dak.

Een kapel tussen de rotsen

In deze streek dienen de rotsen meer dan alleen als kustversiering. In het achterland wordt de kapel Pol bewaakt door de omringende rotsen. De kapel met haar toren die trots tussen de stenen uitstijgt, is in de 16e eeuw gebouwd en in de 19e eeuw herbouwd. Vlak daarnaast diende een wachthuisje van steen, die onder bevel van Vauban stond, te waarschuwen voor Engelse invallen.

Wist Je Dit?

De legende van de schipbreuken

Veel schepen zijn gestrand op de kusten van het heidense land. Volgens de legende zouden inwoners met kwaadaardige bedoelingen deze ongelukken hebben veroorzaakt. Er wordt gezegd dat ze ‘s nachts langs de duinen wandelden, met een lantaarn in de hand, en zij zo de boten naar de kust lokten, waar ze vervolgens zouden stranden…

Kolossale blokken

Voor diegenen die op zoek zijn naar een beetje ontspanning, is het zandstrand van Brignogan uiterst geschikt. Het strand wordt omringd door granieten blokken. Niet ver daarvandaan ligt de punt van Pontusval, met haar haventje een prachtig beginpunt voor een wandeling. Langs de wandelroute GR 34, die het pad van de douaniers volgt, kun je de kleine baaien ontdekken die afgewisseld worden met torenhoge rotsen waar je dierenvormen in kunt ontdekken (een schildpad, een hond, kijk zelf maar …).

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten