plage-de-la-baule-a-lamoureux-visionneuse.jpg
©LAMOUREUX Alexandre

De baai van La Baule

Azuurblauw of grasgroen, maar altijd mooi

De baai van La Baule (of Baie du Pouliguen) maakt onderdeel uit van de World Bays, die ‘s werelds mooiste baaien verenigt. La Baule dankt zijn bekendheid aan het strand, dat tot de langste van Europa behoort. Het is 9 km lang en loopt van Pornichet tot Pouliguen. Zijn chique imago dankt het aan de deftige hotels en historische villa’s en aan het stijlvolle vertier dat er georganiseerd wordt.

Ontdekken De baai van La Baule

Onbetwiste ster van de bestemming is het grote strand van La Baule, een strand met fijn zand dat in een boog langs de oceaan ligt. Een plek waar je heerlijk met blote voeten langs de kustlijn loopt, met de kleintjes meedoet met de strandclubs, zwemt in een kalme zee en speelt op het uitgestrekte strand, waar je bij eb alle ruimte hebt. Op de boulevard wandelen toeristen in hun schipperstruien, rennen hardlopers met hun onafscheidelijke smartphone en passeren fietsers met wapperende haren.
Wat meer verscholen, achter de havens van Pouliguen en Pornichet, ligt een gebied met vele kreken. Een tochtje over het kustpad laat je kennismaken met stranden die vaak hun eigen, vaste publiek hebben, zoals het strand van Bonne-Source.

Nieuw elan dankzij de pleziervaart

La Baule is niet alleen een badplaats, maar speelt met zijn havens ook een belangrijke rol voor de watersport. Wie uitkijkt over het water ziet overal kleurige zeilen: de baai is een ideale plek om te leren zeilen, net als vroeger de beroemde zeilbroers Peyron en Pajot dat deden! Maar er zijn ook andere manieren om over het water te scheren, zoals kitesurfen, windsurfen en stand-up paddle. Wie zich graag aan dit soort sporten waagt, kan voor lessen, cursussen en tochtjes terecht bij een van de clubs die op het strand en op de kaden te vinden zijn.

Villa’s te midden van de bomen

Iets achter de kustlijn verandert het decor. Zo’n 150 jaar geleden, toen er een spoorverbinding kwam met La Baule, werden er villa’s gebouwd te midden van de pijnbomen. Traditiegetrouw vormen ze ‘s zomers de plek waar families elkaar ontmoeten. Uit de fraai bewerkte gevels, erkers en tegeltableaus vallen de verschillende stijlen van typische badplaatsarchitectuur af te lezen. Een schaduwrijk tochtje onder de pijnbomen of een route aan de hand van een wandelgids laat je de charme en de geschiedenis zien van villa’s met namen als Ker Souveraine en Les Farfadets.

Wist Je Dit?

Van La Baule in de duinen tot La Baule tussen de pijnbomen

Ooit was de Baai van La Baule een saaie plek, waar een nat duinlandschap de toon zette. Gelukkig was er in 1849 een reder uit Nantes die pijnbomen liet planten om het verstuiven tegen te gaan. Dankzij die bomen konden de villa’s gebouwd worden en ziedaar: de badplaats La Baule was geboren!

Vertier dat een levensstijl weerspiegelt

Ontspanning gebeurt hier altijd in stijl. Dat merk je als je ‘s morgens ruiters in galop voorbij ziet komen voor hun ochtendritje, en je ziet het op terrassen van de strandtenten, in het thalassocentrum en tijdens een avondje uit in het casino. Je voelt het ook in de markthal van Pornichet en op de markt van La Baule, of als je even binnenwipt bij de confiserie Manuel om zijn beroemde Niniches te proeven. Voor een wat meer volkse sfeer ga je naar Le Bidule, waar je samen staande een aperitief drinkt, voor je aan tafel gaat in een beroemd restaurant.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten