RedonRedon
©Redon|Emmanuel Berthier

De valleien en moerassen van Redon

Een stad tussen land en moeras

Als je houdt van landschappen tussen land en water zul je verleid worden door de moerassen van Redon. De Vilaine, de Aff en de Canut hebben hier prachtige dalen gecreëerd, die een mooie omgeving vormen voor een wandeling tussen de moerassen en langs de architecturale rijkdom. Dit gebied is ook uitstekend met de boot te bezoeken!

Ontdekken De valleien en moerassen van Redon

Waar de Oust en de Vilaine samenkomen vormt de stad Redon net een eiland op het land. Hier omringen de stervormige moerassen de stad en geven het een uniek karakter. Buiten de oude stad en de prachtige abdij Saint-Sauveur kun je de rijkdom van het landschap te voet of per boot ontdekken. Je vindt er rivieren vol vis, vogelreservaten, en nog veel meer. Een prachtig natuurlijk erfgoed.

Inschepen!

Een boot huren in La Roche-Bernard, Redon, Messac of Pont-Réan, dat is ongetwijfeld het beste idee om kennis te maken met de moerassen van Redon. Tijdens de tocht kun je zeedennen en kastanjebomen bewonderen tussen de zoutopslagen en voormalige vestingen langs de oevers van de Vilaine. Een verbazingwekkende tocht over het water.

Wist Je Dit?

Huisarrest!

Ken je de Demoiselles de Langon? Dat is de naam die gegeven wordt aan de rij menhirs in het dorp met dezelfde naam. De legende vertelt dat de jongedames die liever gingen dansen dan naar de kerk gingen in stenen veranderd werden!

Een immense abdij

Neem een paar uur de tijd om Redon en de prachtige benedictijnse abdij Saint-Sauveur te ontdekken. Het was de grootste abdij in Bretagne in de Middeleeuwen! Redon was een rijke stad en heeft een rijk architecturaal erfgoed uit het verleden. Bewonder het kasteel van de Mail of het huis van Richelieu met de vierkante toren.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten