la-plage-de-la-mine-d-or-penestin-5.jpg
©Emmanuel Berthier

Strand van de mine d’Or – Pénestin

Een lang strand omgeven door oranjekleurige kliffen

Welkom in de charmante badplaats Pénestin. Meer dan een tiental zandstranden over zo’n 25 kilometer kust … Deze attractie heeft veel pluspunten, maar je zult ongetwijfeld geboeid worden door het schitterende strand van de Mine. Ga er snel naar toe!

Ontdekken Strand van de mine d’Or – Pénestin

Een hoge klif met verschillende tinten oker boven de zee … Je zult ongetwijfeld onder de indruk zijn van het lange strand van twee kilometer. Het is geen toeval dat deze kleuren doen denken aan een kostbaar materiaal. De klif was in de 19e eeuw een goudmijn, vandaar haar naam! Toentertijd wekte zij de wildste verwachtingen, maar ze is tijdens de Eerste Wereldoorlog gesloten bij gebrek aan voldoende rendement. Ga er eens aan het einde van de dag wandelen. Bij zonsondergang krijgt de oranje klif een bijzondere glans. Een schitterend spektakel.

Pak je verrekijker!

Volg vanaf het strand van de Mine d’Or het pad van de douaniers. Richting het zuiden zijn er enkele rustige baaien die erg op prijs worden gesteld in de zomer door gezinnen die de Mine d’Or bestormen. Loop daarna verder naar de punt van de Bile. In volle zee zijn de rotsachtige eilandjes de thuisbasis van vele soorten zeevogels.

Wist Je Dit?

Vanuit de lucht gezien

Wat dacht je ervan om het strand van de Mine-d’Or vanuit de lucht te bewonderen? Een goed idee als je weet dat dit het enige vertrekpunt is voor paragliding van het hele departement. Sensatie gegarandeerd!

Hmmm … Mosselen!

Verlaat Pénestin niet zonder de heerlijke mosselen te hebben gegeten. Tijdens je wandeling langs de zee zul je de mosselen ongetwijfeld al zien. Je weet wel, die zwarte palen bedekt met mosselen die opeens bij eb tevoorschijn komen.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten