CombourgCombourg
©Combourg|Yannick Le Gal

Combourg

De wieg van de romantiek

Combourg blijft intiem verbonden aan de beroemdste Franse romantische schrijver Châteaubriand. Aan het einde van de 18e eeuw ontstond de inspiratie van François René de Châteaubriand in deze historische, groene omgeving. Laat je verleiden door de landschappelijke sfeer van het Lac Tranquille (het rustige meer) met het indrukwekkende kasteel, in de voetsporen van de dichter en romanschrijver.

Ontdekken Combourg

Zodra je aankomt wordt je blik getrokken door de 4 massieve torens op de hoeken van het kasteel. Het stevige granieten fort, dat in de 11e eeuw werd gebouwd, heeft de grenzen van Bretagne verdedigd. In de Tour du Chat bevindt zich de kinderkamer van Châteaubriand. Vanaf de gekanteelde omgang heb je een prachtig uitzicht over het park, het meer en de stad.

Opeenvolgende hoofdstukken

Aan de voet van de muren breidt de stad zich uit over de grenzen van de wijk van de voormalige priorij. Door zijn commerciële karakter, met de weverijen en de leerlooierijen, krijgt hij houten huizen. De komst van het spoor verandert het aanzicht van de stad. Verschillende periodes zijn te herkennen in de huizen uit de 16e eeuw, het huis dat « De la Lanterne » genoemd wordt en de in de 19e en 20e eeuw aangepaste voorgevels.

Wist Je Dit?

Een spookkasteel

De legende vertelt dat in de Tour du Chat, waar de kamer van Châteaubriand zich bevond, een voormalige heer van het kasteel spookte die zichzelf in een zwarte kat veranderde.

Een stijl om te volgen!

De geest van Châteaubriand doordrenkt nog steeds de stenen en de straten in de stad. Van de kerk naar de oevers van het meer, langs het kasteel, leidt een pad langs de wandelingen van de meester van de romantiek. Langs een bewerkt terras, een park of een vakwerkmuur komen de literaire referenties naar boven en geven aan in hoeverre de literatuur zich voedt met de schoonheid van de natuur en de architectuur.

Wat je echt niet mag missen

  • Het Maison de la Lanterne, een bijzonder herenhuis van graniet (16e eeuw)
  • Het kasteel (12e – 15e eeuw)
  • Les Templiers, een vakwerkhuis dat rond een binnenplaats gebouwd is
  • Le Relais des Princes, een 16e-eeuws vakwerkhuis
  • De Tour du Pendu
  • De huidige kerk in neogotische stijl
  • Het standbeeld van François-René de Chateaubriand
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten