Abbaye de Bon-ReposAbbaye de Bon-Repos
©Abbaye de Bon-Repos|Yannick Derennes

Bon-Repos

Waar religieus erfgoed en hedendaagse kunst samenkomen

Het verhaal van de abdij van Bon Repos is schitterend! Gesticht in de 12e eeuw heeft de abdij een periode van welvaart gekend voordat het langzaam tot ruïne verviel. Gerestaureerd door een groep enthousiastelingen fungeert het nu als expositieruimte voor hedendaagse kunst.

Ontdekken Bon-Repos

Het kader is idyllisch. Gelegen in het hart van het bos van Quénécan aan de oevers van de Blavet richt de cisterciënzer abdij trots zijn silhouet op. De legende vertelt dat Alain III de Rohan, toen hij hier aan het jagen was, een verschijning heeft gezien van de Heilige Maagd die hem vroeg op deze plek een abdij te stichten. Hij voerde haar verzoek uit en stichtte in 1184 Bon Repos. Tijdens de Franse revolutie is de abdij als nationaal bezit verkocht en verviel het tot ruïne, totdat een groep enthousiastelingen in 1986 besloot de abdij weer tot leven te wekken.

Twintig jaar later

Na een restauratie van twintig jaar heeft de abdij Bon Repos zijn deuren geopend voor het publiek. Van de kerk uit de 13e eeuw zijn nog slechts wat overblijfselen te zien, maar de gebouwen uit de 18e eeuw en het klooster zijn zeker een bezichtiging waard. In deze gebouwen worden nu exposities van hedendaagse kunst gehouden.

Wist Je Dit?

Een mooie wildvangst

De 3000 hectaren van het bos van Quénécan zijn rijk aan wild. Wilde zwijnen, reebokken … Het is één van de weinige bossen van Bretagne waar nog herten leven. Misschien heb je geluk en zie je er een!

Op naar de heidevelden!

Profiteer van een bezoek aan de abdij om ook de omgeving te verkennen. Volg over meer dan een kilometer te voet de weg van de Gorges du Doualas. Als je om je heen kijkt, waan je je bijna in de Alpen! Het steile pad van de GR 341 loopt omhoog naar de heidevelden van Liscuits, waar bergkammen en valleien met elkaar wedijveren om schoonheid .

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten