Gorges Du CorongGorges Du Corong
©Gorges Du Corong |L'oeil de Paco

Kloven van Corong

Een enorme stapel legendarische rotsen

Midden in de Côtes d’Armor, in de buurt van Locarn, vormen de Gorges de Corong een spectaculair landschap. De kloven worden doorsneden door de rivier de Follezou en door de heidevelden kan men zich een weg banen naar de kloven. Dan verschijnt opeens een enorme stapel rotsen, doordrongen van legendes. Een bijna magische plek!

Ontdekken Kloven van Corong

Midden in het bos van Duault, onderaan de heidevelden van Locarn, hebben zich granietrotsen ingenesteld waaronder de bekendste: de chaos van Corong. Dit prachtige, natuurlijke decor bestaat uit een enorme stapel stenen. De stenen, ontstaan uit erosie, waren vroeger het toevluchtsoord van de Chouans. Tegenwoordig is het een hele mooie wandeling als in het voorjaar de narcissen en akeleien de oevers van de rivieren kleuren.

Stenen onder de schoenen

Een dergelijke chaos moest de legende wel inspireren. De legende vertelt over een reus genoemd Boudédé die zich, toen hij naast de beek liep, ontdeed van de stenen waar hij in zijn schoenen last van had en daarmee zou deze stapel rotsen zijn ontstaan. Neem de tijd om te voet langs deze mooie plek in de natuur te slenteren. Het is een prachtige wandeling, tussen mos en varens.

Wist Je Dit?

Een grappige tweeling

Veel megalieten liggen door het bos verspreid, onder andere de beroemde menhirs genaamd « Jumeaux de Kerroux » (de tweeling van Kerroux). De dolmens van Gouaremou en de tand van Saint Gervais zijn ook een omweg waard.

Kijk, een otter!

Het bos wordt bevolkt door een indrukwekkende fauna. ‘s Nachts steken de otters het puntje van hun snuit naar buiten. Dit aquatische zoogdier is te herkennen aan zijn dikke bruine vacht die hem beschermt tegen de kou. Van de duizenden otters die in Frankrijk staan geregistreerd, leeft ongeveer een derde in Armorica. Pak je verrekijker; misschien heb je geluk en zie je een otter!

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten