PontivyPontivy
©Pontivy|Hello Travelers

Pontivy

Tussen middeleeuwse straatjes en napoleontische gevels

Het leuke stadje Pontivy is zeker een bezoek van minstens een dag waard! Op het programma staat het imposante middeleeuwse kasteel van de Rohan’s, maar ook de huizen met uitbouw van de oude stad die een sterk contrast vormen met de strenge napoleontische gebouwen, en de talloze kapelletjes net iets buiten de stad.

Ontdekken Pontivy

Je zult ongetwijfeld onder de indruk raken van het massieve silhouet van het kasteel van Pontivy met zijn versterkingen uit de 15e eeuw, gebouwd door de machtige Bretonse familie Rohan. Maak een wandeling door de kronkelige straatjes van de oude stad aan de voet van de twee torens in de vorm van peperbussen. Vakwerkhuizen en middeleeuwse gevels herinneren er aan dat deze stad haar tijd van glorie heeft gehad in de periode van de leer- en linnenwerkplaatsen op de oevers van de Blavet.

Was getekend Napoléon

Vlak naast de middeleeuwse stad zul je vol verbazing staan te kijken naar de rechtlijnige, neoklassieke gevels uit de napoleontische tijd. Een zeer ongebruikelijk contrast! Pontivy was namelijk, samen met La Roche-sur-Yon, een van de grote stedelijke projecten van de keizer. Het grappige is dat de stad 10 jaar lang zelfs Napoleonville heette.

Wist Je Dit?

Net als in het jaar duizend!

Dit uitje zullen de kinderen prachtig vinden! Op ongeveer vijftien kilometer van Pontivy is in Melrand op de overblijfselen van een middeleeuws plaatsje een dorp uit het jaar duizend nagebouwd. Huisjes, een smederij, tuinen … Je waant je in de middeleeuwen!

Tientallen kapellen!

In de hele omgeving vind je interessante kleine kapelletjes, uiterlijk bescheiden maar met prachtige interieurs. De bepleisterde en beschilderde plafonds, kenmerkend voor deze streek, zijn opvallend mooi. Je zult vast verrukt zijn van het plafond van de kapel Saint-Noyale die uit de 15e eeuw dateert. In de zomer worden tijdens het festival L’Art dans les Chapelles in veel kapellen exposities van hedendaagse kunst gehouden.

Wat je echt niet mag missen

  • Het Château des Rohan (‘s zomers zijn er exposities)
  • De middeleeuwse wijk (vakwerkhuizen uit de 15e en 17e eeuw)
  • Het Quartier napoléonien
  • Notre-Dame de Joie Basiliek) en Saint-Joseph (kerk)
  • De verbinding van de Blavet met het kanaal bij het Îlot des Récollets
  • Het oude stadscentrum
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten