Douarnenez - PortDouarnenez - Port
©Douarnenez - Port|Nicolas Dequin

Douarnenez

Maar liefst vier havens en een schitterende baai

Het mooie stadje Douarnenez telt maar liefst vier havens! Ontdek de bijzondere sfeer van de levendige kades, de straatjes met ateliers en vissershuizen. Geniet van de frisse zeelucht tijdens een wandeling bij Plomarch, de schitterende baai, de vlakbij gelegen stranden en het eiland Tristan.

Ontdekken Douarnenez

De legende gaat dat Douarnenez is geboren uit de stad Ys, de verdwenen stad die koning Gradlon stichtte voor zijn dochter Dahut. Rond de 16e eeuw is het een commerciële haven waarvandaan linnen werd geëxporteerd. De grootste rijkheid verwerft zij uit de visserij, als Douarnenez in de 19e eeuw een belangrijke vissershaven voor de sardinevangst wordt. Aan deze twee voorspoedige periodes herinneren in Pouldavid enkele oude huizen en de kerk en in Port du Rosmeur oude ateliers en een aantal kleine vissershuizen. De kades met kleurrijke gevels die vroeger op het ritme van de vissersboten leefden, worden nu verlevendigd door cafés en restaurants met terrasjes.

Bezoek de traditionele boten en een schateiland

Als je van oude authentieke boten en zeilschepen houdt, mag je het Port-Musée zeker niet overslaan! Dit museum staat vlakbij Port-Rhu, de oudste haven van de stad. In het drijvende bassin kun je vijf soorten aangemeerde boten bezichtigen. Een boot voor de kreeftenvisserij, een trawler, een Engelse sleepboot, een platbodem en een Noorse kustvaarder. Kinderen zullen het schitterend vinden om even voor kapitein te spelen. Tegenover het Port-Musée en de jachthaven ligt het eiland Tristan. Het eiland is tijdens eb met een gids te bezoeken en herbergt een exotische botanische tuin, onverwachte boomgaarden, vestingswerken en een prinsessenhuis. Tussen informatie en smakelijke anekdotes toont de gids je de mooiste uitzichten op Douarnenez en de baai.

Koers zetten naar Plomarch

Tussen de pijnbomen door ontvouwt zich het schitterende uitzicht op de baai, dat veel schilders heeft geïnspireerd en wandelaars aantrekt. Tussen de stenen en pijnbomen combineert Plomarch natuurlijk met archeologisch erfgoed. In de lage, mooi gerestaureerde huisjes woonden vroeger de vissers. De wandeling leidt naar Romeinse overblijfselen en helemaal aan het einde naar het schitterende strand Ris.

Wist je dit?

Tussen de stenen en pijnbomen combineert Plomarch natuurlijk met archeologisch erfgoed.

Strand en zwemmen bij iedere temperatuur!

Het uitgestrekte zandstrand Ris is de grootste van de vier stranden van Douarnenez. In het midden is het strand Dames het meest geschikt voor gezinnen. In de wijk Tréboul is het strand Sables Blancs de plek om te zeilen of windsurfen. Verbonden via een kustpad heeft het strand Saint-Jean een ongerept karakter. Om te genieten van zeewater met een temperatuur van 31°C breng je een bezoekje aan een thalasso! Tegenover de baai beloven het grote bad, de sauna en de hammam een complete ontspanning!

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten