Plage de la Torche - SurfPlage de la Torche - Surf
©Plage de la Torche - Surf|Bestjobers

Pointe de La Torche – de Baai van Audierne

Een rotsachtige uitloper met een belangrijke rol voor de wind

Midden in de Bigouden is de punt van La Torche een indrukwekkend natuurlijk schiereiland. Deze plek, waar de wind een grote rol speelt, is bekend bij surfers en bij de wandelaars die hier de megalithische plekken komen bezichtigen. Een bezoek in het voorjaar, als de punt bedekt is met kleurrijke tulpen, is zeker de moeite waard.

Ontdekken Pointe de La Torche – de Baai van Audierne

De Pointe de la Torche, of Beg an Dorhen in het Bretons, betekent “punt van de heuvel”. La Torche is een rotsachtige uitloper die in zee doorloopt, een wild stuk land die in het zuiden de baai van Audierne begrenst. Een plek aan het einde van de wereld, steil maar erg mooi. Ga er snel een keer naar toe, bij voorkeur in maart en april. In het moeras strekken velden met tulpen zich uit. Net Nederland! Het voorjaar is zeker de beste tijd van het jaar om er naar toe te gaan.

Geliefd bij surfers

De rotsachtige uitloper van La Torche is geliefd bij surfers en funboarders. Golven en wind zijn er altijd. Niet zo ‘n liefhebber van watersport? Trek je wandelschoenen aan en maak een wandeling rond de punt. Het pad biedt een adembenemend uitzicht op de hele baai. Je komt langs verschillende megalithische plekken, onder andere langs een grafheuvel met een dolmen met gang en een overdekte allee.

Wist Je Dit?

De terugkeer van de baard

Het baardmannetje was sinds het midden van de 20e eeuw verdwenen uit het westen van Frankrijk, maar is nu terug: eerst in Brière in de Morbihan en daarna in de jaren ’60-’70 in de baai van Audierne. Een klein, grijs en bruin vogeltje dat getuigt van het succes van de inspanningen voor behoud van dit gebied.

Gebruik je verrekijker!

Maak van je tocht naar La Torche gebruik om ook de baai van Audierne te ontdekken. Deze baai van meerdere kilometers lang is een beschermd natuurgebied. Het bijzondere aan deze baai is het uitgestrekte kiezelstrand langs de zee, het strand Ero Vili. Een haven van rust voor vogels en in Frankrijk een van de eerste rustgebieden voor trekvogels.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten