Becherel, Petite Cite de Caractere de Bretagne, est la ville choisie pour implanter le projet de l'association : La Cite du Livre.Cite d'Art.Becherel, Petite Cite de Caractere de Bretagne, est la ville choisie pour implanter le projet de l'association : La Cite du Livre. Cite d'Art.
©Becherel, Petite Cite de Caractere de Bretagne, est la ville choisie pour implanter le projet de l'association : La Cite du Livre. Cite d'Art.|LE GAL Yannick

Bécherel

Een middeleeuwse stadje met de charme uit de oude boeken

Welkom in Bécherel. Een charmant stadje met veel middeleeuwse straatjes. De boekenmarkt met oude boeken trekt elk jaar veel liefhebbers, boekverkopers en boekhandels. Neem de tijd om te wandelen over het plein van de Halles en in de tuin van Thabor voordat je de kerken en kastelen in de omgeving gaat bezoeken.

Ontdekken Bécherel

Wat een bijzondere sfeer hangt er in Bécherel! Overal, vanaf de Rue de la Filanderie tot het plein van de Halles, hebben de granieten huizen uit de 16e, 17e en 18e eeuw hun bijzondere karakter behouden. Neem een middag de tijd en dwaal door de kronkelende, charmante straatjes van dit karakteristieke stadje. Maak daarna een wandeling in het pittoreske park van Thabor. Dit park is aangelegd op de plaats waar het kasteel stond en is een doolhof van trappen en muurtjes. Het uitzicht op het omringende landschap is adembenemend.

Hier vind je de oude boeken!

Hier boekhandels, daar boekbinderijen of kalligrafen … Bécherel is dé stad van het boek. Elk jaar ontvangt ze een menigte fans en boekverkopers tijdens het grote boekenfeest in het Paasweekend. Eenzelfde sfeer vind je tijdens de Fureur de Lire, nationale feestdagen die in oktober worden georganiseerd.

Wist Je Dit?

In de voetsporen van Du Guesclin

Liefhebbers van de Middeleeuwen: Welkom in het kasteel Montmuran. De indrukwekkende torens van het kasteel zijn uitgerust met kantelen en worden verdedigd door een valhek en twee ophaalbruggen. Hier werd Bertrand Du Guesclin in 1354 geridderd en trouwde hij 20 jaar later met Jeanne de Laval.

Het Bretonse Versailles

Het kasteel Caradeuc is de kleine omweg zeker waard. Haar park, het grootste van Bretagne, verschafte het de bijnaam “Bretons Versailles”. De Iffs, de grote kerk in flamboyant gotische stijl, is waarschijnlijk de mooiste van de streek. Onder andere de negen ramen uit de 16e eeuw maken deze plek bijzonder.

Wat je echt niet mag missen

  • Het Maison du Livre
  • De overblijfselen van de oude vesting: donjon en muren
  • De Place des Anciennes Halles (16e – 18e eeuw)
  • De Jardin du Thabor
  • De oude, overdekte wasplaats
  • Een Gallo-Romeinse grafstèle, aan beide zijden bewerkt en een Keltisch kruis
  • Het Château de Caradeuc, met de grootste kasteeltuin van Bretagne (« het Versailles van Bretagne », 18e eeuw)
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten