Rennes - Nuit sur le canal, la Mabilais et l'immeuble Jean NouvelNuit sur le canal, la Mabilais et l'immeuble Jean Nouvel
©Nuit sur le canal, la Mabilais et l'immeuble Jean Nouvel|PRIE Guillaume

Rennes

Een stop in de hoofdstad van het Westen!

Ontspannen en toch bruisend, Rennes is zowel uitbundig als schappelijk en daarom een gezellige en verrassende stad waar het heerlijk slenteren is. In de geplaveide straten zwichten we voor een gezellig terras, een Art Déco voorgevel, kleine restaurantjes, een markt, een festival, een designer boetiek. Oneindig veel plekjes die je te voet of met de metro kunt ontdekken!

Rennes ontdekken

Een prestigieus verleden, een heden vol contrasten en verlangens: aan de rand van Bretagne ligt Rennes, de stad met lijnen en kleuren die getuigen van alle tijdperken. De middeleeuwen op de voorgevels van de vakwerkhuizen, de 18e eeuw op de pleinen van het Parlement en het gemeentehuis, de zestiger jaren op de legendarische Tours Maillols, de 21ste eeuw op de futuristische lijnen van het station…. Een stad in beweging die één van de meest groene steden van Frankrijk is en blijft, met tuinen, Thabor staat op nummer één, de rivier, de jaagpaden en vele kilometers fietspad. Ontdek de stad ook per elektrische boot of in een kajak!

Week-end in Rennes

Dit is de stad bij uitstek voor een perfect weekendje weg en maar anderhalf uur van Parijs. Waar shopping, prachtig erfgoed, ontdekkingen en kleine pleziertjes van nature samenkomen. De bars zijn feestelijk, de uitspanningen en third places zijn gezellig, de tijdelijke muurschilderingen op de M.U.R. rue Vasselot zijn verbluffend…. Kunst, architectuur en design, alles is aanwezig: De FRAC is één van de belangrijkste kunstinstellingen in Frankrijk.  Het museum voor Schone Kunsten onthult zijn schatten, van La Tour tot Rubens. Les Champs Libres van Portzamparc combineert kunst en wetenschap onder één dak: museum, wetenschappelijke ruimtes, bibliotheek, grand café…. De mozaïeken Art Déco Odorico via het werk van Jean Nouvel, van Georges Maillols of de gebroeders Bouroullec, in de stad is overal creatieve weelde te vinden!

“Het hart van de stad klopt al 400 jaar elke zaterdagochtend op Place des Lices, de 2 na grootste markt van Frankrijk. “

Wist je dat…

Al 40 jaar focus op muziek!

Marquis de Sade, Daho, Obispo, Niagara, Her, Lujipeka: de hoofdstad van Franse rock blijft een ongeëvenaarde bakermat voor muziek. Van LesTrans’ tot festival Maintenant en zonder de concertzalen te vergeten; het tempo van de stad wordt aangegeven door de muziek.

Een festival dat smaakt naar meer

Lokale producenten, markten: Rennes, een schatkamer als het op goed eten aankomt. Het hart van de stad klopt al 400 jaar elke zaterdagochtend op Place des Lices, de 2 na grootste markt van Frankrijk, een ware grot van Ali Baba met geweldige kwaliteitsvolle producten. En wat je echt moet proeven: een hartige pannenkoek om een worst gerold en uit de hand gegeten! De creatieve gastronomie en talrijke evenementen met het accent op korte voedselketens: food tours, brunches met lokale producten, Marché à Manger elke 1ste zondag van de maand en een groot culinair festival in oktober georganiseerd door Nourritures, een groep chef-koks die instaan voor goed en verantwoord eten. En lekker eten is belangrijk bij vrijwel alle festivals in Rennes: Mythos en le Grand Soufflet zijn grote feesten rond muziek en… eten!

Wat je echt niet mag missen

  • De Portes Mordelaises, de Tour Duchesne (15e eeuw)
  • Het Palais du Parlement de Bretagne, waaraan bijna een eeuw gebouwd is (1618-1709)
  • Herenhuizen (17e – 19e eeuw)
  • Een groot aantal fraaie vakwerkhuizen (15e – 17e eeuw)
  • De Place royale de l’Hôtel de ville (18e eeuw) en de Place royale du Parlement de Bretagne (18e eeuw)
  • Het Operagebouw (19e eeuw), het Palais Saint-Georges (17e eeuw), het zwembad Saint-Georges (1925)
  • De Chapelle Saint-Yves (15e eeuw) met de permanente expositie “Rennes, kunst- en geschiedenismetropool”

Vervoer naar en op de plaats van bestemming

Hoe reis je naar Rennes ?

Sinds de ingebruikname van de hogesnelheidstrein in juli 2017, reis je in anderhalf uur van station Paris-Montparnasse naar Rennes! Dagelijks rijden er 22 TGV’s vanuit Parijs. Met de trein reis je in 3 uur en 20 minuten van Amsterdam Centraal naar Parijs (Paris-Nord).

Wil je naar Rennes vliegen, neem dan de dagelijkse, directe vlucht van Amsterdam naar Rennes (1 uur 30 minuten). Vanaf het vliegveld brengt de bus je in 20 minuten naar het centrum van de stad.

Met de auto is het ongeveer 9 uur rijden vanaf Amsterdam. Wil je goedkoop reizen, dan kun je kiezen uit een aantal busmaatschappijen: Flixbuss en BlaBlaBus.

Vervoer in Rennes en omgeving

De echte sfeer van de Bretonse hoofdstad proef je het best als je op je gemak door de oude geplaveide straatjes van het oude stadscentrum loopt. Wist je dat Rennes als een van de weinige Franse steden buiten Parijs een metro heeft? Zo kun je heel snel van noord naar zuid reizen. Dankzij het STAR-netwerk (bus + metro) kun je je auto op een transferium parkeren en vervolgens met het openbaar vervoer naar en van de stad reizen en je binnen de stad verplaatsen. Voor een bedrag vanaf 1 euro kun je ook gebruik maken van het fietssysteem van STAR Met de regionale treinlijnen van TER kun je ook naar de kust reizen. In minder dan een uur ben je bijvoorbeeld al in Saint-Malo.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten