La Baie de Morlaix-Château de TaureauLa Baie de Morlaix-Château de Taureau
©La Baie de Morlaix-Château de Taureau|Guillaume Lecuillier - Région Bretagne

Baai van Morlaix – Chateau du Taureau

Een schitterende baai bezaaid met eilandjes

Tussen de Léon en de Trégor, biedt de baai van Morlaix een buitengewoon landschap bezaaid met vele eilandjes. Het schiereiland Carantec dat rond 1900 erg druk werd bezocht door kunstenaars, is onlosmakelijk verbonden met het eiland Callot, dat bij eb te voet te bereiken is. Ontdek de mooie kreken met fijn zand en de punten van Plougasnou of Locquirec!

Ontdekken Baai van Morlaix – Chateau du Taureau

Ile aux Dames, Ile Verte, Enfer of Le Paradis … Wat een poëtische namen hebben deze eilanden, gelegen in de baai van Morlaix! Het schiereiland Carantec, waar de sfeer van het begin van de vorige eeuw nog de boventoon voert, is heel bloemrijk en zal je zeker bekoren. Neem de tijd voor een wandeling over het autovrije eiland Callot. Je bereikt het eiland via een zand- en kiezelpad dat bij eb droogvalt. Maar houd de getijdentijd goed in de gaten om er zeker van te zijn dat je met droge voeten terugkomt!

Een populaire bestemming

Wat is de overeenkomst tussen de romanschrijver Alexandre Dumas Jr., maarschalk Foch en de styliste Nina Ricci? De badplaats Carantec! Begin 1900 kwamen zij hier graag om de zee te aanschouwen. Het was een zeer mondaine badplaats, met mooie huizen en schitterende hotels. Tegenwoordig is het een gezinsbadplaats. De stranden, beschut tegen de wind, zijn uiterst geschikt voor een eerste kennismaking met de water- en duiksport. Even verderop ligt Plougasnou, dat Parijzenaars aan het begin van de 20ste eeuw wist aan te trekken. De architectuur van de verleidelijke villa’s getuigen van deze tijd. In Locquirec staat het Grand Hôtel des Bains bovenaan! Dit prachtige gebouw met boomrijk park diende als decor voor de Franse film « L’Hôtel de la Plage ».

Op naar Tahiti!

Tahiti? In Bretagne? Je droomt niet! Het is de naam van het strand op het schiereiland Penn-Al-Lann. Tegenover het schiereiland ligt dicht bij de kust het eiland Louët, dat te herkennen is aan de vuurtoren. Het kleine huis met tuintje van de vuurtorenwachter is het enige huis op het eiland. Naast dit huis zie je het Château du Taureau, die verschillende bestemmingen heeft gekend: verdedigingsvesting, staatsgevangenis, begin 20e eeuw het chique eigendom van de familie Vilmorin, zeilschool en tegenwoordig een interessant museum.

Wist Je Dit?

Visdiefjes? Sternen?

De baai van Morlaix is met zijn vogelreservaat een unieke plek in Europa. De Ile aux Dames en de Ile Petit-Ricard huisvesten meer dan duizend koppels sternen van drie verschillende soorten. Visdiefjes, grote sternen en Dougall’s sternen met een zwarte snavel. Pak je verrekijker en geniet van de vogelshow!

Tussen stenen en zee

De kustlijn kun je vanaf het water volgen op het stand up paddle board of te voet via het Douanepad. Het heeft nog meer verrassingen in petto! Vlakbij het vissersdorpje Locquirec en haar strandtentjes leidt een punt naar de verbazingwekkende plek van de Roche Tombée. Aan de ongerepte kust van Plougasnou kijk je vanaf de punt van Primel uit over de uitgestrekte horizon. Er heen gaan geeft zin om er terug te komen!

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten