LannionLannion
©Lannion|AdobeStock

Lannion

De stralende hoofdstad van de Trégor

Lannion, een elegante combinatie van oud en nieuw, is een historische stad, hoofdstad van Trégor en toegangspoort tot de Côte de Granit Rose. Stadsvilla’s, deftige huizen, een oud convent en een klooster laten de subtiele architecturale verscheidenheid zien, terwijl het technologisch kenniscentrum innovatie en frisse energie brengt.

Ontdekken Lannion

Al in de nieuwe steentijd werd deze plek bewoond, en bij een doorwaadbare plek – waar nu de Pont de Kermaria ligt – kwam Lannion tot ontwikkeling. De rivier werd bewaakt vanaf een kasteel. In de middeleeuwen was de stad omsloten door stadsmuren en waren het de getijden en de activiteiten rond de haven die het leven bepaalden. Zo werd de stad een handelscentrum en de beroemde markt herinnert daar nog altijd aan.

Middeleeuwse allures

Begin de stadswandeling bij de majestueuze Église de Brélévenez. De kerk torent boven de stad uit: je komt er via 140 treden en wordt dan beloond met een schitterend uitzicht. Zwerf over pleinen en door geplaveide straten en steegjes en proef de sfeer van de oude middeleeuwse stad. Vakwerkhuizen met hout of leisteen als gevelbekleding en met prachtige versieringen vormen een bewijs van de goede smaak en de rijkdom van de vroegere bewoners. Let ook op de stevige torens die de gevels sieren van stadsvilla’s en deftige huizen: daarin zijn de wenteltrappen ondergebracht die toegang geven tot de verdiepingen.

Wist Je Dit?

Een van de bijzondere houten vakwerkhuizen, aan de Rue des Chapeliers 3, is versierd met menselijke figuren in vreemde houdingen.

Plekken die inspireren om iets te ondernemen

Exposities, concerten, modern circus, fotografie: de stad is een plek waar cultuur gedeeld wordt. Wat u in elk geval niet mag missen is de Imagerie, een galerie gewijd aan fotografie, waar elk jaar het evenement Les Estivales photographiques gehouden wordt, en een kijkje bij de tijdelijke exposities in de Chapelle des Ursulines, geschikt voor een breed publiek. Le Carré Magique is een bekend podium, waar u naartoe kunt voor muziek, dans en modern circus!

Wat je echt niet mag missen

  • de Église de Brélévenez met zijn 140 treden
  • vakwerkhuizen met uitspringende gevels uit de 15 t/m 16de eeuw
  • de Église Saint-Jean-du-Baly
  • het ursulinenconvent
  • de Église Saint-Ivy met fonteinen op de binnenplaats
  • het Théâtre du Carré Magique en het Maison de Cirque, gesticht in 2001, geopend in herfst, winter en voorjaar
    Officiële website van Toerisme Bretagne
    Sluiten