Mégalithes de Kermario - CarnacMégalithes de Kermario - Carnac
©Mégalithes de Kermario - Carnac|BOËLLE Yvon

Carnac en de megalieten

Voor het strand gewoon de stenen volgen!

Deze plaats biedt 3 bezienswaardigheden in 1! Natuurlijk vind je hier de beroemde megalieten die je het best in de lage ochtend- en avondzon kunt bewonderen. Je vindt er het stadje, waar iedereen elkaar ontmoet op de marktdagen. En natuurlijk Carnac-Plage, slingerend tussen weelderige villa’s, pijnbomen en zand.

Ontdekken Carnac en de megalieten

Laten we beginnen met het weer: met meer dan 2 000 uren zonneschijn per jaar ligt Carnac aan de meest zonnige kust van Bretagne. Samen met de landtongen en zachte inhammen, verklaart dit het succes van de badplaats. Het toerisme begon zich in 1903 te ontwikkelen, toen Carnac-Plage gevormd is door een lagune, die later gedeeltelijk omgetoverd is tot zoutpannen. Les Salines, een veel door vogels bezochte plek, getuigt nog van dit verleden, aan de achterkant van het thalassocentrum Spa & Resort.

Menhirs die als paddenstoelen groeien!

Moeilijk te verslaan! Maar liefst 3 000 menhirs staan hier tussen de heide in rijen van ongeveer 1 km. Dit is een van de meest opmerkelijke concentraties rechtop staande stenen in de wereld. De meest indrukwekkende rijen zijn die van Menec, Kerlescan en Kermario. Naast hen bevindt zich de grafheuvel van Saint-Michel en de Reus uit Manio, een menhir met een hoogte van 6,50 m. Geloof maar niet dat Obélix er iets mee te maken heeft! De menhirs zijn 5 000 tot 3 000 jaar v.Chr. opgericht. Dus lang voor de Galliërs! Verschillende theorieën, tot aan de meest hilarische, trachten deze monumenten te verklaren.
Vaak wordt hen een astronomische functie toegedicht. Het museum voor de prehistorie kan je er meer over vertellen, evenals over het leven van onze voorouders.

Wist Je Dit?

Wat betekent “Carnac”?

De naam Carnac zou van het Keltische Karn komen, wat steen of rots betekent en dat ook in het woord Cairn terugkomt waar een grafheuvel mee wordt aangeduid.

Een ontspannen levensstijl

Na de prehistorie volgen de stenen uit de Renaissance. In het stadje draagt het voorportaal van de kerk Saint-Cornély, daterend uit de 17e eeuw, een opmerkelijke opengewerkte overkapping. Op het grote voorportaal herinneren twee uitgesneden stieren aan de heilige Cornély die het vee beschermt. Binnen is de preekstoel een meesterwerk van ijzer. Zowel aan de binnen- als de buitenkant is Carnac even chic! De authentieke en mondaine badplaats ontvouwt haar 5 stranden aan de rand van de pijnbomen die de zomerhuizen verbergen. Op de Grande Plage van 2 km bevestigt de yachtclub de klasse van Carnac. Geef je over aan deze levensstijl!

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten