Place du puits, Rochefort-en-TerrePlace du puits – Rochefort-en-Terre
©Place du puits – Rochefort-en-Terre|LE GAL Yannick

Rochefort-en-Terre

Een schitterend bloemendorp

Rochefort-en-Terre, ongetwijfeld een van de mooiste « Petites cités de caractère » van Bretagne, nodigt uit tot een bezoek terug in de tijd. Aanschouw haar wallen, kasteel en oude woningen! De stad staat vol bloemen en wordt het hele jaar verlevendigd door interessante boetiekjes, galeries en winkels van ambachtslieden.

Ontdekken Rochefort-en-Terre

Te midden van heidevelden en bossen staat Rochefort-en-Terre boven op een rotsachtige uitloop en behoort het tot een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Overal vestigen geraniums en klimop met hun kleurrijke bloemen de aandacht op de steen. Hier is aan elk detail aandacht besteed. Met haar geplaveide straten en stijlvolle uithangborden lijkt de stad op een juweeltje dat zich heeft genesteld in de Morbihan. Kijk omhoog naar de huizen die uitsteken boven het charmante plein van de Puits en de Rue Saint-Michel en geniet van dit dorpje. In de zomer is de oude stad volledig voorbehouden aan voetgangers. Een waar geluk!

Een vreemd kasteel!

Het kasteel van Rochefort-en-Terre is in de 12e eeuw gebouwd en in de 17e eeuw herbouwd. Maar pas in de 20e eeuw wordt het kasteel op initiatief van de Amerikaanse schilder Alfred Klots nieuw leven ingeblazen. Hij koopt de communes, verandert ze in landhuizen en het duurt niet lang of het dorp wordt een ontmoetingsplaats voor kunstenaars.

Wist Je Dit?

In de voetsporen van onze prehistorische voorouders

De jongsten zullen genieten van deze sprong terug in de tijd! Herleef op een middag in het Parc de la Préhistoire de tijd van de dinosaurussen. Op 25 hectare is een dertigtal taferelen in scene gezet tussen meren en kliffen.

Buiten de gebaande paden

Om volop van het gebied te genieten kun je het beste in de ochtend in het dorp rondwandelen. Om te ontsnappen aan de drukte, zijn ‘s middags de oevers van het meertje van de Moulin Neuf een ideaal startpunt voor een mooie wandeling rondom Rochefort-en-Terre. Reken twee uur voor de wandeling van 6 km langs de geel gemarkeerde route.

Wat je echt niet mag missen

  • Tussen de Place Saint-Michel en het kasteel: huizen uit de 16e – 18e eeuw (oude herenhuizen, vakwerkhuizen)
  • De markthallen, gebouwd in U-vorm
  • Twee versterkte poorten
  • Resten van een middeleeuws kasteel (12e eeuw) en de tuin van het landhuis (20e eeuw)
  • Notre-Dame de la Tronchaye, kapittelkerk uit de 12e en 16e eeuw)
  • Een calvarie uit de 16e eeuw (3 verdiepingen beeldhouwwerk)
  • Wasplaats
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten