Saint-CadoSaint-Cado
©Saint-Cado|BERTHIER Emmanuel

Saint-Cado en de Ria d’Etel

Een reis tussen land en zee

De Ria d’Etel, een baai gevoed door verschillende rivieren, is met het pittoreske eilandje Saint-Cado een van de mooiste plekken uit de omgeving. Gelegen tussen Lorient en Vannes stralen de oesterbanken, schiereilanden en moerassen in deze binnenzee van 22 km2 een ongewone schoonheid uit.

Ontdekken Saint-Cado en de Ria d’Etel

De Ria d’Etel, een riviervallei die door de zee is overstroomd, is een beschutte baai bezaaid met eilandjes. Bij de riviermonding sluit een bewegende zandbank, de “barre d’Etel”, de baai af. Stop even in deze streek, je zult gecharmeerd raken door de verschillende landschappen. Moerassen, oesterkwekerijen, duinen, ruige stranden, charmante baaien waarin kleurrijke boten afgemeerd liggen … Afhankelijk van het zonlicht en het getij, verandert het uitzicht hier voortdurend. Probeer maar eens weerstand te bieden aan zoveel charme.

Hmm, oesters …

De ongelooflijke flora en fauna van de Ria kun je te voet, op de fiets en zelfs te paard ontdekken. Reigers, aalscholvers, scholeksters, strandlopers, sterns … Maar ook mosselen, kokkels, venusschelpen en alikruiken. Deze streek mag je zeker niet verlaten zonder de oester van de rivier de Etel, de trots van de regio, te hebben geproefd.

Aan de andere kant van de brug

Saint-Cado, een charmant dorpje gebouwd op een eiland midden in de rivier en aan het vasteland verbonden door een brug, is absoluut een bezoek waard. Laat je verleiden door de lieflijke vissershuizen en de prachtige Romaanse kapel die in het hoogseizoen elke dag is geopend. Bij zonsondergang heb je een schitterend uitzicht op dit kleine dorp.

Wist Je Dit?

Een duivelse brug

Volgens de legende zou de brug die Saint-Cado met het vasteland verbindt het werk van de duivel zijn. Deze zou de ziel hebben opgeëist van het eerste schepsel dat de brug zou oversteken. Het verhaal wil dat de slimme Saint Cado een kat inzette om de brug over te steken.

Folklore en doedelzak

Het dorp Etel was vroeger de belangrijkste tonijnhaven van de Atlantische kust en elk jaar wordt dit roemrijke verleden op de muziek van doedelzakken en bombardes herdacht tijdens het feest van de tonijn. Een evenement dat je niet mag missen!

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten