Sarzeau - Château de SuscinioSarzeau - Château de Suscinio
©Sarzeau - Château de Suscinio |CROCE Vincent

Suscinio en het schiereiland Rhuys

Een voortdurende verleiding

De hertogen van Bretagne genoten al van de landtong van zand aan het einde van de Golf van Morbihan. Onder een vaak vrijgevige zon strekt het schiereiland Rhuys zich uit van moeras naar rotsachtige kust, van intieme havens naar zandstranden. Laat je in Port-Navalo verrassen door de vele contrasten.

Ontdekken Suscinio en het schiereiland Rhuys

Het schiereiland Rhuys, dat het zuiden van de Golf van Morbihan omarmt, strekt zich in de lengte uit over 10 kilometer en in de breedte over 2 kilometer. Aan de zuidkust vind je de mooie stranden aan de Atlantische Oceaan. Aan de noordkust vind je talloze verborgen plekjes, die hun charmes bewaren voor de nieuwsgierige bezoekers. In het oosten vind je bij de rivier de Pénerf de in blokken verdeelde oesterkwekerijen. Het hertogelijke hof was al verleid door de gevarieerde sfeer voordat het schiereiland werd ontdekt door de toeristen en watersporters.

Het kasteelleven bij het water

Je ziet Suscinio pas op het laatste moment, in een bocht van de weg tussen mooie huisjes. De ligging is verrassend: een kasteel omringd door moerassen en bossen « met uitzicht op zee », om preciezer te zijn: met uitzicht op de baai van Landrezac. In de 13e eeuw was Suscinio een kloosterkerk met weilanden eromheen. Het breidde zich uit onder de invloed van de Hertogen van Bretagne die er een eerste landhuis vestigen. Deze werd verbouwd en uitgebreid om uiteindelijk het prinselijke verblijf te worden dat het nu is. Het was in die tijd de favoriete verblijfsplaats van de Hertogen van Bretagne en van Anne de Bretagne. De omvangrijke ommuring wordt door een gracht omgeven en 6 torens staan naast het kasteel. Maak, voordat je een duik neemt, eerst een reis door de geschiedenis en bezoek de Grand Logis, de gang langs de borstwering, het huis uit de 15e eeuw en de bijzondere middeleeuwse bestrating.

Wist Je Dit?

Waar zullen ze aanmeren?

Met zijn 1400 touwringen is Crouesty een van de grootste havens aan de Atlantische kust. Liefhebbers ontmoeten elkaar bij de Mille-Sabords, de botenbeurs voor tweedehands boten.

Een aantal paradijzen aan het einde van de wereld

Veel paden lijken dood te lopen. Ga er toch heen: aan het einde van zo ‘n pad vind je vast een kleine haven, afgemeerde zeilboten, een baai omzoomd met brem, een mooi uitzicht over de Golf … Port-Navalo biedt schitterende uitzichten, met name  op het kruispunt van de stromingen van de Golf en de Oceaan. De getijdemolen van Pen-Castel is een van de mooiste van Bretagne en de haven van Logeo beschikt is een rustgevende plek. Verder omhoog vind je de heuvel waar Caesar de zeeslag tegen de Venetianen zou hebben gevolgd. Een uitstekende observatiepost! De veel minder oude abdij van St-Gildas herbergt een schat van bijzondere betekenis. Het park van het in een groener omgeving gelegen Château de Kerlevenan is toegankelijk voor publiek.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten