frehel-latte-le-gal-yannick-5.jpg
©LE GAL Yannick
Roadtrip van Cancale naar Perros‑Guirec

6 dagen door het oostelijk deel van Noord-Bretagne

Zin in een actieve en afwisselende tocht, om de batterij weer op te laden met zee-frisse energie? Van Mont-Saint-Michel via het kapersnest Saint-Malo tot de Baai van Saint-Brieuc: een en al weidsheid waarvan u mag genieten! Onderweg komt u langs elegante badplaatsen, kleine vissershavens en middeleeuwse steden… De rode draad is de kust, met zijn onwaarschijnlijke rotsen van roze graniet!

Mont Saint-Michel – Saint-Malo

Geschatte afstand 65 km - 1u30 met de auto

Stadium
01 Stadium 01

   Vanaf de Baai van Mont-Saint-Michel

Ongelooflijk mooie uitzichten over de baai, polders en schorren. Hoge kliffen die steil oprijzen uit het smaragdgroene water en dan de aankomst bij de vestingmuren… Een schitterend begin van deze tocht, waarbij u ’s avonds een vleugje kunt opsnuiven van de levenskunst van Saint-Malo!

04 Stadium 04

Overnachten in Saint-Malo

Hebt u nog energie over nadat u uw bagage hebt afgeleverd? Profiteer van het warme avondlicht en maak een wandeling rond de vesting of snuif de zeelucht op langs het Plage du Sillon. En daarna natuurlijk een aperitief op een terras op de Place Châteaubriand. Voor het diner wordt het nog lastig kiezen: crêperie, bistro of een van de uitstekende restaurants…

Slapen in Saint-Malo

Saint-Malo – Saint-Lunaire

Geschatte afstand 22 km - 47min met de auto

Stadium
01 Stadium 01

   Vertrek vanuit Saint-Malo

U hebt een hele dag om u te genieten van het goede van Saint-Malo en dat mag u vervolgens nog eens dunnetjes overdoen langs de Côte d’Émeraude met al zijn moois: drie badplaatsen met ronduit Britse charme. Op het menu: blauwgroen water, chique villa’s en zandstranden. Tijdloos!

Saint-Malo – Erquy

Geschatte afstand 85 km - 1u50 met de auto

Stadium
01 Stadium 01

   Vertrek vanuit Saint-Malo

Shoppen in de sfeer van de zee, lekker eten in de vesting en de geschiedenis van het kapersnest, heeft dat allemaal geen verrassingen of geheimen meer voor u? Dan wordt het tijd om kennis te maken met de rivier de Rance en met Dinan, een van de mooiste middeleeuwse stadjes. Bent u weer terug aan de kust, richt dan het vizier op een aantal beroemde plekken, met een adembenemend uitzicht. Meer dan verrassend!

04 Stadium 04

Aankomst en overnachting in Erquy

Neem nog even de tijd als u op de kustweg rijdt, net voor u afdaalt om het dorp in te gaan. Van hieruit hebt u een schitterend uitzicht over de Baai van Saint-Brieuc. Kies voor een diner met verse vis, aan de haven, met uitzicht op de kleine wit met rode vuurtoren!

Slapen in Erquy

Slapen in Pléneuf-Val André

Erquy – Saint-Brieuc

Geschatte afstand 40 km - 55min met de auto

Stadium
01 Stadium 01

   Vertrek vanuit Erquy

Vandaag op het menu: tocht langs de prachtige natuur van de schitterende Baai van Saint-Brieuc, het grootste natuurreservaat van Bretagne. Onderweg, langs rotsige kusten en ruime stranden, komt u langs de badplaats Pléneuf-Val-André en de haven Dahouët, nu een rustige plek, maar vroeger een drukke haven van waaruit de vissersschepen naar Newfoundland en IJsland vertrokken.

Saint-Brieuc – Paimpol

Geschatte afstand 65 km - 1u30 met de auto

Stadium
01 Stadium 01

   Vertrek vanuit Saint-Brieuc

Zit uw mond nog vol met chocard, die specialiteit van bladerdeeg gevuld met appel? We willen u niet opjagen, maar dit wordt ook weer een dag met heel veel moois, te beginnen de eerste halte in Blinic! De Côte de Goëlo, van Saint-Quay-Portrieux tot Paimpol, uw aankomstplaats, met zijn uitzonderlijk mooie natuur rijst op uit een blauwe zee.

05 Stadium 05

Onze suggesties

• Een schitterende wandeling langs de GR®34, in oostelijke richting, brengt u bij de ruïnes van de abdij van Beauport. De gevel, in roze zandsteen en groene schist, weerspiegelt het licht steeds anders. Prachtig!
• Dit is hét moment om te genieten van goede, verse producten: afhankelijk van het seizoen kunnen dat sint-jakobsnoten zijn, kreeft uit Loguivy, oesters van de Ferme marine of heerlijk zachte bonen, de “cocos paimpolais”… Bon appétit!
• Overnachten In Ploubazlanec, als het even kan. Vanuit uw slaapkamerraam maakt u kennis met de archipel van Bréhat, een onbetaalbare luxe…

Slapen in Paimpol                         Slapen in Ploubazlanec

Paimpol – Perros-Guirec

Geschatte afstand 63 km - 1u40 met de auto

Stadium
01 Stadium 01

   Vertrek vanuit Paimpol

Een glorieuze laatste etappe, met als einddoel de Roze Granietkust! Om er te komen, volgt u de intieme en rustige Côte des Ajoncs, tussen Plougrescant en Port-Blanc. Tijdens de rit is de zee nooit lang uit het gezichtsveld verdwenen. Voor zachte kleuren en een duidelijk zichtbaar reliëf kunt u het best mikken op de namiddag. Neem de tijd voor uw aankomst in Perros!

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten