rennes-cathedrale-noe-c1.jpg
©Noé C. photography
Roadtrip door zuidelijk Bretagne

Rennes ‑ Saint‑Nazaire in 4 dagen

Vier dagen voor een wereldstad, een oceaan en een mythisch bos, voor zoutpannen, sfeervolle haventjes en betoverend mooie stadjes. In Bretagne begint een andere wereld, hier gaat de deur open naar de Atlantische Oceaan. Van Rennes naar Saint-Nazaire, met een scheutje lekker weer en strand wordt dit een schitterende reis!

Rennes – Forêt de Brocéliande

Geschatte afstand: 85 km - 1u20 met de auto

Stadium
01 Stadium 01

   Vertrek vanuit Rennes

35 minuten: dat is de tijd die u nodig hebt om van Rennes naar Brocéliande te rijden. Nauwelijks meer dan een half uur om de grote stad, de “poort naar Bretagne” waardoor alle reizigers de regio binnenkomen, te verwisselen voor een andere, veel geheimzinniger poort: die naar het mythische Bretonse druïdenbos. Bent u er klaar voor?

03 Stadium 03

Overnachten in Paimpont

Dit is het moment om de koffers uit te pakken, hier in het Forêt de Brocéliande. In dit dorp met zijn ingetogen charme ligt een meer dat gewoon smeekt om een wandeling langs de oevers, waar een abdij zich weerspiegelt in het water. Hebt u tijd, loop dan door de Porte des Secrets, in het Office de tourisme: daar begint een route die uniek is voor Bretagne en die u meeneemt naar een andere wereld, ver van de alledaagse…

Slapen in Paimpont                                                           Slapen in Ploërmel

Forêt de Brocéliande – La Baule

Geschatte afstand: 144 km - 2u20 met de auto

Stadium
01 Stadium 01

   Vertrek vanuit Paimpont

Vandaag gaat u pal zuid, tot aan de baai van La Baule! U volgt de rand van het regionaal natuurpark Brière, een Natura 2000-gebied en een paradijs voor vogels, tot u “het schiereiland” bereikt, de lokale benaming voor de Côte d”Amour. Altijd een prachtige tocht!

04 Stadium 04

Vertrek vanuit La Baule

Zo sfeervol, een avondje La Baule! Dwaal voor of na de maaltijd door de straatjes van de badplaats en ervaar de charme van de villa’s in het centrum, de gebouwen in art-decostijl of uit de belle époque. Of, als u dat liever doet, maak een rustige wandeling langs het 9 km lange strand!

Slapen in La Baule

La Baule – Guérande

Geschatte afstand: 68 km – 1u15met de auto

Stadium
01 Stadium 01

   Vertrek vanuit La Baule

Nee hoor, natuurlijk laat u de Atlantische stranden niet zomaar achter u!

Guérande – Saint-Nazaire

Geschatte afstand: 41 km – 55min met de auto

Stadium
01 Stadium 01

   Vertrek vanuit La Baule

Voor deze laatste dag staat de Côte d’Amour vol in de spotlights! Le Croisic, Le Pouliguen en La Turballe, of Piriac-sur-Mer, wat meer noordelijk: het is een aaneenschakeling van sfeervolle havenstadjes. En de Côte Sauvage is al even aantrekkelijk voor een wandeling langs de zee. Maar eerst gaat u natuurlijk de middeleeuwse stad Guérande bekijken, met zijn beroemde zoutpannen!

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten