Carhaix- Festival Les Vieilles CharruesCarhaix- Festival Les Vieilles Charrues
©Carhaix- Festival Les Vieilles Charrues |Yannick Schutz
Festival van de Vieilles CharruesCarhaix: 11 tot 14 juli 2024
Bekijk de video

Festival van de Vieilles Charrues

Carhaix: 11 tot 14 juli 2024

Hoewel het programma van de Vieilles Charrues er elk jaar weer anders uitziet, houdt het festival al 20 jaar hetzelfde recept in ere: een combinatie van eclectische gezelligheid, grote namen en opkomende sterren. Vijf podia, 80 artiesten, 230.000 toeschouwers … Maak deze zomer zeker een stop in de Monts d’Arrée.

Carhaix d’as

Naar analogie van het franse spreekwoord “In oude potten wordt de beste jam gemaakt”, worden tijdens de Vieilles Charrues de beste concerten gegeven. Grenzend aan de rimboe van de Finistère begint het festival elk jaar weer met hetzelfde nummer waar niemand genoeg van krijgt. Een refrein waar tieners in de pop-puberteit dol op zijn, maar ook oude rockers met een klein hartje die nog steeds fans zijn van de Franse chanson. Welk ander festival kan bogen op het feit dat zowel The Stooges, Hugues Aufray als de Suprême NTM op hetzelfde podium hebben gestaan? Waar punks zo hard ze kunnen meezingen met Zizi van Pierre Perret? Hier is het nog zo dat je je verontschuldigt als je tegen iemand oploopt. En het verliefde stel van Moustaki – oui, môssieur! – danst ook mee op de Tostaki van Noir Désir. Hier – oui, madame! – wordt er net zo goed gedanst op een gavotte als op de muziek van Iggy Pop.

De Vieilles Charrues is in 1992 door een stel vrienden, waaronder Michel Troadec, voor het eerst georganiseerd om “lekker te kunnen eten, zingen en drinken”. Het aantal deelnemers aan de viering van deze maal is wel ietsjes meer geworden …

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten