Bon Repos Sur Blavet La Descente Aux Flambeaux Marie Pauleurvoy 04.jpegBon Repos Sur Blavet La Descente Aux Flambeaux Marie Pauleurvoy 04.jpeg
©Bon Repos Sur Blavet La Descente Aux Flambeaux Marie Pauleurvoy 04.jpeg|Marie-Paule Urvoy
Bekijk de video

Licht- en geluidspel rond de abdij van Bon-Repos

Sint-Gelven - 31 juli, 2, 3, 7, 9 en 10 augustus 2024

Al 25 jaar lang is de abdij van Bon-Repos elke zomer het toneel van een licht- en geluidspel dat het verleden van centraal Bretagne in beeld brengt, van de steentijd tot de tijd van de Franse Revolutie.

De abdij van Bon-Repos in de schijnwerpers

Je krijgt Conomor, de Bretonse Blauwbaard, te zien, je ziet hoe de Romeinen zich meester maken van het gebied en bent erbij als ridders vertrekken voor een kruistocht. Je gaat terug in de tijd en bent getuige van de veelbewogen geschiedenis van deze schitterende cisterciënzer abdij. Het schouwspel, dat twee uur duurt, is groots van opzet: er zijn onder meer 2000 kostuums, 400 figuranten en toneelspelers, honderden karren en koetsen, paarden en boerderijdieren… De geschiedenis komt tot leven in acht tableaus, van het Neolithicum tot de Franse Revolutie, en daarvoor wordt een technische prestatie van formaat geleverd: enorm grote beelden worden geprojecteerd, er worden vuurwerkeffecten gebruikt en een muziekgroep zorgt voor muzikale omlijsting. Ridders te paard gaan met elkaar de strijd aan, veldslagen worden nagespeeld… Het geheel speelt zich af op een 2 ha groot terrein voor de abdij en is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten