rive-nature-la-gacilly-cabane.jpg
©France, Morbihan (56), La Gacilly, le camping, la cabane|Emmanuel Berthier
Alles over keurmerken

Alles over keurmerken

Kies in je vakantie voor duurzame accommodaties! Onderstaande keurmerken worden toegekend aan accommodaties die aandacht hebben voor duurzaamheid. Een korte uitleg, om het systeem te kunnen begrijpen.

 • EU Ecolabel

  Logo Ecolabel Européen

  Je weet wel, het keurmerk met het bloemetje! Dit label wordt door een onafhankelijke organisatie (de AFNOR) toegekend aan alle soorten accommodaties. Het garandeert dat de accommodatie zich concreet inzet voor de besparing van water en elektriciteit, voor afvalscheiding en voor het terugdringen van het gebruik van chemische middelen. Als er maaltijden worden aangeboden, zijn die van biologische of lokale herkomst. Alle personeelsleden hebben een training gevolgd op het gebied van mileubewust gedrag.

   

  Bekijk de accommodaties met het EU Ecolabel in Bretagne

 • Clef Verte - Green Key

  Logo La Clef Verte

  Een internationaal keurmerk voor duurzaam beheer van toeristische accommodaties. Wordt verleend door de FEE (Stichting Milieueducatie) aan de recreatieondernemers die het meest actief zijn op het gebied van duurzaam beheer. Dit keurmerk onderscheidt zich vooral door het educatieve element: essentieel onderdeel is dat klanten en personeel leren hoe ze de eigen leefomgeving kunnen beschermen, hoe ze ruimtes inrichten, hoe ze met water, elektriciteit en afval omgaan.

   

  Bekijk de accommodaties met het Clef Verte-label in Bretagne

 • Green Globe

  Logo Green Globe

  Zoals de naam doet vermoeden is Green Globe een wereldwijd keurmerk. Het is onafhankelijk en richt zich op alle toeristische ondernemingen: accommodaties, restaurants, recreatieparken enz. Er wordt gelet op de 3 aspecten van duurzame ontwikkeling: het economische, het sociale en het milieuaspect. De sterke kant is dat wordt geredeneerd vanuit voortgaande verbetering: er is ondersteuning voor toeristische ondernemers die bouwen aan een duurzame en sociale aanpak van activiteiten “in ontwikkeling”!

   

  Green Globe

 • Gîtes Panda

  Logo Gîte Panda

  Gîtes Panda is de aanduiding voor B&B’s en gîtes die erkend zijn door Gîtes de France® en het WNF (Wereldnatuurfonds). Je vindt ze in de natuur, in een regionaal of nationaal natuurpark. De Bretonse Gîtes Panda liggen allemaal in het Parc naturel régional d’Armorique, in het departement Finistère. Het keurmerk richt zich vooral op het behoud van biodiversiteit en op het verantwoord omgaan met het natuurlijk milieu en de soorten. Elke eigenaar zet zich in voor het behoud van de bijzondere natuurlijke rijkdommen op zijn terrein.

   

  Gîtes Panda

 • Hôtel au Naturel

  Logo Hôtels au naturel

  Dit keurmerk wordt toegekend door de regionale natuurparken aan hotels die op hun grondgebied gevestigd zijn: in een bijzonder stuk natuur dus! Het berust op drie pijlers: exploitatie van het gebied, de menselijke maat en het milieubewustzijn. De hotels onderscheiden zich door eenvoudige milieubewuste werkwijze en informatie van goede kwaliteit over bezienswaardigheden, producten en ambachten in de omgeving.

   

  Hôtels au Naturel in Bretagne

 • Partir Ecolo

  Logo Partir écolo

  “Partir Écolo” is een keurmerk dat de organisatie Clévacances geeft aan vakantiehuizen, B&B’s, huurcaravans en -chalets die voldoen aan duidelijk omschreven voorwaarden met het oog op natuurbehoud. Er zijn vijf basiscriteria: energieverbruik, beheersing van waterverbruik, het gebruik van verantwoorde en recyclebare materialen en producten, afvalverwerking en de aandacht voor de buitenomgeving (irrigatie, begroeiing, bestrating, zwembaden…).

   

  Partir écolo

 • Ecogîte

  Logo Eco Gîte

  Het label Ecogîte heeft betrekking op het ontwerp of de restauratieplannen voor een accommodatie: Gîtes de France® garandeert dat de accommodatie in kwestie ontworpen of gerestaureerd is met technieken en materialen die een gering milieueffect hebben. Daarbij wordt zowel gekeken naar de bouw als naar de sloop. Daarnaast moet de bouwstijl aansluiten bij die van de bebouwde en/of natuurlijke omgeving en moet de accommodatie bijdragen aan de verbetering van de leefomgeving zoals die voor die tijd was, aan het scheiden van afval en aan beperking van het waterverbruik.

   

  De Ecogîtes-accommodaties in Bretagne

 • Chouette Nature

  Logo Chouette Nature

  Na de panda is er nu ook de uil! Het label Chouette Nature wordt afgegeven door Cap France aan vakantieparken (villages vacances) zich ervoor inzetten om in evenwicht te zijn met hun natuurlijke omgeving. En verder? Het water- en elektriciteitsverbruik wordt beheerst, er worden ecologische onderhoudsproducten gebruikt en afval wordt systematisch gescheiden. Ze zetten zich ook in voor het gebruik van lokale producten (voeding, planten…) en voor natuuractiviteiten.

   

  Chouette Nature

 • Ethic Etape

  Logo Etic Etapes

  Een Ethic Etape-accommodatie is in de eerste plaats een gezellige ontmoetings- en uitwisselingsplek voor groepen en individuen, vanuit de gedachte van samenzijn en verantwoordelijkheid. Een soort jeugdherberg waarin de lokale economische krachten actief bijdragen, met respect voor het milieu en voor het lokale erfgoed. Heel praktisch: de accommodaties die aangesloten zijn bij het netwerk, zijn het hele jaar door open en hebben een hechte band met de streek. Gastvrijheid, contact tussen verschillende culturen en burgerschap zijn hier begrippen met inhoud!

   

  Ethic Etape

 • Accueil Paysan

  Logo Accueil Paysan

  Accueil Paysan, wat is dat eigenlijk? Het is een nationaal netwerk van ondernemers op het platteland, agrariërs maar ook niet-agrariërs, die hun gasten ontvangen op de plek waar ze wonen (toerisme, kinderopvang, zorgboerderij…), met een duidelijke band met alle initiatieven om lokale ontwikkeling te stimuleren. De aangesloten boerenbedrijven werken duurzaam en met respect voor milieu en biodiversiteit. Omdat de wil om uit te wisselen en te delen aan de basis ligt van dit netwerk, kun je hier op een unieke en originele manier de streek ontdekken, word je gastvrij ontvangen en wordt de band tussen stad en platteland verstevigd.

   

  Accueil paysan in Bretagne

 • Valeurs Parc naturel régional

  Logo Valeurs Parc Naturel Régional

  Dat is de naam van het eigen label van de Franse regionale natuurparken voor ondernemers en activiteiten die zich inzetten voor de duurzame ontwikkeling van hun streek. Drie waarden staan daarbij centraal: de menselijke maat, het behoud van het milieu en de binding met de streek. De beheerders van accommodaties met het label “Valeurs Parc naturel régional” ontvangen je hartelijk en delen graag hun kennis van het gebied.

  Bekijk de accommodaties met het label “Valeurs Parc” in Bretagne

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten