domaine-des-ormes-dol-de-bretagne-cabane-dr.jpg
©DR
Eigenaars van Bretonse accommodaties zetten zich in voor duurzaamheid

Eigenaars van Bretonse accommodaties zetten zich in voor duurzaamheid

In Bretagne heeft u de keus uit allerlei duurzame verblijfsmogelijkheden: ecolodge, ecogîte, hotel, vakantiepark, camping, jeugdherberg… In beschermde gebieden kunt u van uw vakantie genieten in een accommodatie die duurzaam gebouwd is en duurzaam beheerd wordt. Het ontbijt en de andere maaltijden op basis van lokale producten zijn uitstekend! De accommodaties met het label “Voyagez responsable” (Duurzame vakanties) garanderen u een comfortabel verblijf waarbij zo veel mogelijk rekening gehouden wordt met het milieu. Hier leest u waartoe ze zich verbinden.

Picto Pros Engagés

Het zijn ondernemers die worden aanbevolen door het Comité Régional du Tourisme en Bretagne. Ze binden zich tot het aanbieden van passende diensten. Zo kunnen ze tijdens uw verblijf in Bretagne het best voldoen aan uw verwachtingen.

 

De duurzame accommodaties zijn geselecteerd op basis van hun inzet op drie terreinen:

  • de kwaliteit van de ontvangst;
  • een duurzame en sociaal verantwoorde bedrijfsvoering;
  • milieuvriendelijkheid.

Dat betekent dat ze:

  • op een verantwoorde manier met afval omgaan en de hoeveelheid afval zoveel mogelijk beperken;
  • door de installatie van goedwerkende systemen het verbruik van water en energie terugdringen;
  • een duurzaam inkoopbeleid hanteren, waarbij voorrang gegeven wordt aan korte ketens, seizoens-, fairtrade- en biologische producten;
  • actief bijdragen aan de lokale economie door u lokale producten aan te bieden bij ontbijt en andere maaltijden, en voor het aanbod van activiteiten en bezoeken samenwerken met lokale partners;
  • hun personeel opleiden met het oog op duurzame ontwikkeling en hun gasten opmerkzaam maken op zaken die daarmee te maken hebben.

Om u het beste te bieden in termen van kwaliteit en inzet, zijn alle adressen met de toevoeging “Pro engagé” ook werkelijk adressen waar men zich inzet voor duurzaamheid. De adressen zijn getest aan de hand van een beoordelingssysteem, ontwikkeld door VIATAO, een organisatie die gespecialiseerd is in duurzaam toerisme, of door het Comité Régional du Tourisme de Bretagne.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten