1-visionneuse-location-de-vlos--emmanuel-berthier.jpg
©« Reportage Baie de Saint-Brieuc – Les Caps » accueil a l'Office de tourisme d'Erquy et location de velos a assistance electrique|Emmanuel Berthier

Een fiets huren in Bretagne

Zin om op de fiets en in je eigen tempo de schatten van Bretagne te ontdekken? Om zeker te zijn van een goede uitrusting, kun je overwegen een fiets te huren! De vele fietsverhuurders in Bretagne helpen je om de juiste fiets voor je vakantie te vinden: klassieke fiets, e-bike, tandem of een fiets met aanhanger.

Waar in Bretagne kun je een fiets huren?

Huren is een goede keus voor wie prettig wil fietsen zonder kapitalen uit te geven, of als je eerst eens wilt ervaren hoe het is om op de fiets op vakantie te gaan om daarna eventueel over te gaan tot aanschaf van goed materiaal. Deskundige fietsverhuurders zijn in vrijwel alle grotere plaatsen te vinden, en ook langs de fietsroutes. De verhuurders en reparatiewerkplaatsen met het keurmerk Accueil Vélo staan garant voor een uitstekende service.

Tips

  • Combineer trein met fietshuur
    De Franse Spoorwegen (SNCF) hebben een netwerk van Accueil Vélo-verhuurders geselecteerd die vlak bij stations te vinden zijn of gemakkelijk te bereiken zijn met het openbaar vervoer. De lijst met verhuurders vind je op (het Engelstalige deel van) de SNCF-website

Fietsverhuurders in Bretagne die de “one way”-formule aanbieden:

35

  • Les Vélos Bleus: tussen Saint-Malo, Dinard, Dinan, Hédé, Combourg, Fougères, Rennes
  • Gérald Services : op stations in Rennes, Combourg , Dol de Bretagne, Saint Malo, Pontorson Mont Saint-Michel en Dinan
  • Roul’Vilaine : in het Pays de Redon

22

29

56

Kan ik een fiets huren en die op een andere plek weer inleveren?

Ja, dat kan met fietsverhuur op maat of via de “one way”-formule. Verschillende professionele fietsverhuurders in Bretagne bieden aantrekkelijke voordelen:

  • Met de “one way”-formule kun je op de ene plek een fiets huren en die inleveren op een andere plek, in combinatie met een terugreis per bus of trein: ideaal voor meerdaagse tochten.
  • Zo kun je zelf je eigen route uitstippelen, op basis van de beschikbare tijd en de afstanden die je dagelijks wilt afleggen.
  • Je kunt gebruik maken van de brengservice, waarbij de fiets op je (vakantie)adres wordt afgeleverd.
  • Het is mogelijk bagagevervoer te regelen.

 

Kies voor een fiets met trapondersteuning

Ontdek Bretagne op de fiets, zonder grote krachtsinspanning! Verschillende verhuurders bieden ook e-bikes aan. Informeer ernaar bij de plaatselijke VVV.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten