crtb-ad3742-berthier-emmanuel.jpg
©BERTHIER Emmanuel
Uit eten met de kinderenOnze tips

Uit eten met de kinderen: onze tips

Wat eten we vandaag? Wie moet er tafeldekken? Wie is aan de beurt voor de afwas? Gun jezelf tijdens de vakantie wat rust en doe iets wat je anders niet zo vaak doet: ga met z’n allen buiten de deur eten. Kindermenu’s, maaltijdboxen voor de kleintjes en andere slimme ideeën, opgediend door Bretonse koks. Dat wordt dus gezellig samen eten!

bto-aa0293-martin-viezzer.jpg
©Martin Viezzer

In Bretagne is het altijd pannenkoekenfeest!

Met crêpes en galettes (zoete en hartige pannenkoeken) krijgt de maaltijd meteen een feestelijk karakter. Probeer de ‘complète’ eens (met ei, ham en kaas) – alle kinderen zijn er dol op – of bezwijk voor de verleiding van de beroemde beurre-sucre (boter en suiker). Met wat meer fantasie kun je je wagen aan de ‘galette à l’andouille’ (met varkensworst) of de crêpe met karamel van gezouten boter. Geen hoogdravende culinaire avonturen, maar altijd lekker als je met het gezin uit eten gaat.

Crêperie Sucré-Salé

Net als de volwassenen eten in een restaurant

Vakantie betekent vaak dat je in een restaurant gaat eten. Maar hoe zorg je ervoor dat het ook echt en voor iedereen een ontspannen maaltijd wordt? Door binnen te stappen bij een restaurant dat zich speciaal richt op gezinnen! Er is hier aan alles gedacht: kinderstoel, flesverwarmer, kinderbestek… En als het wachten lang duurt, zijn er voor de kinderen spelletjes, boeken en kleurplaten. Allemaal van die kleine dingen die ervoor zorgen dat je rustig kunt eten met het hele gezin.

Les Enfants GathésRestaurant Les Palis

De gezellige sfeer van een ferme-auberge

Het plezier van uit eten gaan gekoppeld aan genieten van het sfeervolle Bretonse landschap, dat kan als je naar een ferme-auberge gaat. In een gemoedelijk sfeer kun je er producten van de boerderij eten. Je wordt er ontvangen door de eigenaar van de ferme-auberge en zijn gezin en zij laten je meegenieten van hun kooktalent. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met streekspecialiteiten, terwijl het voelt alsof je thuis bent.

De fermes auberges van het netwerk Bienvenue à la Ferme

 Veel buiten zijn, daar krijg je trek van!

Kleine trek of honger als een wolf? Bij heel veel recreatieve voorzieningen bestaat de gelegenheid even een hapje te eten, met een aanbod voor kleintjes, pubers en ouders. Deze eetgelegenheden werken met verschillende formules, van snackbar tot themarestaurant. Op ruime, beschaduwde terrassen of te midden van het groen, kun je even iets eten om vervolgens weer vol goede moed verder te gaan.

Zie de rubriek Activiteiten

Bijzondere picknickmanden

Wil je een geslaagde picknick, dan hoef je hier alleen een kleed mee te brengen: de Bretonse boeren en tuinders zorgen voor een goed gevulde picknickmand! De manden bevatten alleen boerderijproducten: een hartige en een zoete specialiteit, een drankje en niet te vergeten borden, bestek en glazen. Daar wordt je vakantie gemakkelijker van en je maakt meteen kennis met specialiteiten van Bretonse bodem.

Picknickmanden van de fermes-auberges die zijn aangesloten bij het netwerk Bienvenue à la Ferme

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten