1-crtb-ad5486-lamoureux-alexandre.jpg
©LAMOUREUX Alexandre
Wat kun je doen met kinderen van 6 - 9 jaar?Prinsessen en ridders gaan op avontuur

Wat kun je doen met kinderen van 6 – 9 jaar?

Je kinderen hebben helden: ridders, feeën, hun papa of mama, Peter Pan of Prinses Fiona… En ze hebben er wat voor over om op hun helden te lijken! Op vakantie in Bretagne kunnen ze er meer over te weten komen. Als echte kleine avonturiers duiken ze in de rol van hun helden, met de natuur als achtergrond.

Ruimte voor fantasie: feeën, ridders, Bretonse kapers…

Zijn je kinderen helemaal gek van mooie prinsessen en dappere ridders? Dan komen ze in Bretagne, met zijn kastelen en unieke legenden, helemaal aan hun trekken. Op veel plekken worden activiteiten aangeboden waar kinderen van alles te weten kunnen komen over het dagelijks leven in die spannende tijden. Willen ze nog meer weten? Ga dan met ze naar de Bretonse musea. Daar kunnen ze van alles te weten komen over beroemde historische figuren uit de omgeving: koning Nominoë, de eerste koning van Bretagne, hertogin Anne van Bretagne, ridder Bertrand Du Guesclin en de kapers uit Saint-Malo… Een magische wereld om te beleven en van te dromen!

Ga naar een park en beleef de natuur op een ander manier

Net als hun helden beleven je kinderen elke dag een massa avonturen en zijn ze onvermoeibaar. Springen op de bank of het bed is mooi als warming up, maar daarna moeten ze echt kunnen ravotten! Dat kan in de vele recreatieparken, klimparcoursen en themaparken die Bretagne rijk is. Naar beneden roetsjen van een reuzenglijbaan, trampolinespringen, steeds maar weer met de tokkelbaan, ronddraaien op speeltoestellen… en alles helemaal veilig.

Allemaal op de fiets!

Wil je Bretagne ontdekken en tegelijk flink in beweging zijn, huur dan een fiets! Helm op, voeten op de pedalen en daar ga je: je ontdekt het ongerepte landschap in alle vrijheid. Houd er wel rekening mee dat je kinderen meer energie hebben dan een doorsnee sporter… je bent gewaarschuwd!

Wie gaat er mee over de zee? Recht zo die gaat!

Als je aan de kust bent, is het wel heel verleidelijk voor je kids om in de voetsporen te stappen van de grote Bretonse zeevaarders en kapers. In de regio worden heel veel excursies en tochten aangeboden. Op een veilige en makkelijke manier kun je met het hele gezin de kust verkennen: in een kajak, aan boord van een schip, of zelfs met zwemvliezen. Wil je het grootser aanpakken, dan kun je aan boord stappen van een van de traditionele Bretonse zeilschepen. Als echte matroosjes mogen de kinderen aan boord meehelpen met allerlei manoeuvres, zoals het hijsen van de zeilen.

Een vakantie zonder problemen!

Je kinderen zijn groot – dat vinden ze tenminste zelf! Tijdens de vakantie geef je ze graag een beetje meer vrijheid, maar natuurlijk doe je geen concessies op het gebied van veiligheid. De accommodaties en restaurants op deze site doen hun uiterste best om ervoor te zorgen dat je kinderen zich kunnen vermaken en jij je kunt ontspannen. Aangepaste menu’s in restaurants, accommodaties met familiesuites of kamers die met elkaar in verbinding staan, ouderlijk toezicht op de TV… Dat is fijn voor iedereen.

Alle “Familie” accommodaties

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten