1-le-bateau-la-reine-des-flots-de-gvres-ronan-gladu2.jpg
©Ronan Gladu
Wat kun je doen met kinderen van 9 - 12 jaar?De Griffoendors gaan op zoek naar nieuwe ervaringen

Wat kun je doen met kinderen van 9 – 12 jaar?

Je kinderen worden steeds slimmer en handiger. Ze gaan graag op zoek naar nieuwe ervaringen en ze willen het naadje van de kous weten, net als de leerlingen van Zweinstein. Een vakantie in Bretagne is het antwoord op hun behoefte aan kennis en fysieke uitdagingen.

Nieuwsgierig als Hermelien

Soms stellen je kinderen waarop je geen antwoord hebt. Ze zijn overal in geïnteresseerd: de Melkweg, trimarans, megalieten… En als ze helemaal in de ban zijn van een bepaald onderwerp, verdiepen ze zich er zo in, dat ze er al snel meer van weten dan jij. In Bretagne zijn talloze musea, streekmusea, science centra en planetaria, waar duizend-en-een onderwerpen aan de orde komen: dagelijkse dingen, het neolithicum, de bouw van een kasteel, zeevisserij, de geschiedenis van de telecommunicatie… Je vindt ongetwijfeld iets wat ze interessant vinden!

 

Avontuurlijk als Ron

Bretagne heeft allerlei activiteiten voor kinderen van 9-12 jaar. Hebben ze zin om zichzelf te overstijgen en nieuwe prestaties neer te zetten? Bij een klimparcours heb je daar met de kinderen alle gelegenheid voor. Tokkelbanen, klimmen, touwbruggen.. In een veilige omgeving kunnen ze hun handigheid en hun durf laten zien.

Snel als Harry

Wil je op je tochten door Bretagne sneller en verder, dan kun je een fiets huren. Onverschrokken fietsers kiezen voor een mountainbike, waarmee ze zich kunnen uitleven op speciale tracks en routes.

Het water in

Vooruit, instappen of opstappen! Paddle, kajak of traditionele zeilboot, vinnen aan je voeten of varen in een Hawaïaanse prauw… met kinderen vanaf 9 jaar kun je de kust best eens op een manier ontdekken. Dan wordt opeens alles mogelijk, nou ja, bijna alles! Een combinatie van helemaal weg zijn, plezier hebben en veilige omstandigheden: alle excursies die aangeboden worden, zijn voor iedereen te doen en goed bereikbaar. Bovendien beantwoorden ze aan de avontuurlijke aspiraties van kinderen en de andere waterliefhebbers.

Onze gezinsactiviteiten op het water

De operatie "coole vakantie"!

Of je nu in een restaurant bent of in een hotel, je kinderen kunnen zich steeds beter alleen redden, maar soms hebben ze je hulp wel even nodig. De Bretonse professionals die ter plaatse aanwezig zijn, doen hun uiterste best om ervoor te zorgen dat elk lid van het gezin een fijne vakantie heeft. Zo zijn in de vakantieaccommodaties overzichten aanwezig met activiteiten in de buurt, en soms zijn ook kinderclubs vermeld. Restaurants hebben kindermenu’s voor de verschillende leeftijden. En er wordt rekening gehouden met de wensen van ouders en kinderen.

Alle “Familie” accommodaties

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten