tgv-inoui-couple-letizia-le-fur.jpg
©Clients sur le quai au départ d'un TGV INOUI|Letizia Le Fur

Met de trein

Bretagne is heel goed bereikbaar met de trein. Met de Thalys ben je vanaf Amsterdam in minder dan 3,5 uur in Parijs. Vanuit Parijs kun je vanaf station Montparnasse de hogesnelheidslijn nemen, die je in anderhalf uur naar Rennes brengt.

Amsterdam/Brussel – Parijs – Bretagne

Met de Thalys ben je vanuit Amsterdam binnen 3u19 op Gare du Nord in Parijs. De Thalys stopt in Rotterdam, Antwerpen en Brussel en rijdt 10 maal per dag. Vanaf Parijs kun je de hogesnelheidslijn nemen naar verschillende bestemmingen in Bretagne. Deze brengt je in anderhalf uur naar Rennes en in 3 uur naar Quimper of Brest. Ook Lorient, Vannes, Saint-Malo, Quimperlé, en St. Brieuc zijn bereikbaar met de TGV. Voor zowel de Thalys als de TGV is een reservering verplicht. Tickets kun je boeken via NS International of SNCF.

De treinen richting Bretagne vertrekken vanaf station Paris Montparnasse. Omdat je aankomt op Gare du Nord is een overstap met de metro nodig. Metrolijn 4 heeft een directe verbinding tussen Gare du Nord en Paris Montparnasse.

Een andere mogelijkheid is om via Lille te reizen. Vanuit Amsterdam is het ca 2.5u met de trein. In Lille stap je over op de trein naar Rennes (ca 3.5 u). Je hoeft dan niet met de metro om van station te wisselen.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten