explorez-les-beautes-de-l-archipel-de-molene-14.jpg
©Emmanuel Berthier
Ontdek de schoonheid van de archipel van MolèneStatige vuurtorens, paradijselijke eilanden, grijze zeehonden en grote dolfijnen
Bretonse ervaring!

Ontdek de schoonheid van de archipel van Molène

Klaar voor een onvergetelijke ontdekkingstocht van de archipel van Molène en het natuurpark Marin d’Iroise? Met zee- en natuurliefhebbers Christel en Lucky ga je aan boord vanaf Le Conquet voor een dag vol gezelligheid, onvergetelijke ontmoetingen en bijzondere uitzichten

Een van de meest opvallende zeeën ter wereld

Terwijl we ‘s ochtends rustig de haven verlaten vertelt Lucky: “De golven zijn hier vaak flink en de stromingen een van de sterkste van Europa. Voeg daaraan een honderdtal eilandjes en rotsachtige klippen toe en je begrijpt waarom we de aangespoelde wrakken in de Iroise niet meer tellen”. Heel geruststellend! Vandaag is de zee gelukkig rustig en varen we met een heerlijk zonnetje richting de Pointe Saint-Mathieu. Lucky neemt de tijd om ons de legende en de geschiedenis over de abdij te vertellen, die in de 11de eeuw werd gebouwd ter herinnering aan de omgekomen zeevaarders. Hierna zetten we koers naar het westen.

Een droomontmoeting

Lucky vertraagt. “Grifouille, Bidule, Cyrano…” Met deze namen roept Christel de dolfijnen. Binnen enkele minuten zwemmen er vijf of zes rond de boot. Op onze verblufte gezichten verschijnt een grote glimlach. Christel en Lucky analyseren het gedrag van de groep. “Sinds tien jaar observeren wij de dolfijnen tijdens vrijwel iedere tocht, maar het zijn altijd dezelfde die besluiten te komen. Plotseling nadert een babydolfijn met zijn moeder de boot.

 

Op weg naar de vuurtoren van de zwarte stenen

De moedige vuurtorenwachters, de eindeloze bouw, gevaarlijke manoeuvres om aan te meren.. Lucky vertelt honderduit over de zes “hel”vuurtorens, midden in de Iroise (vuurtorens midden op zee werden vaak de “hel” genoemd, in tegenstelling tot de torens op het vasteland, die het “paradijs” waren). “De vuurtoren van de Zwarte stenen is 28 meter hoog en moet in golven van wel 23 meter hoog weerstaan”. Dit geeft een goed beeld van de chaos die er moet heersen tijdens een storm! We vervolgen onze tocht naar Molène, waar we toeschouwer zijn van de vissersboten die zeewier en algen aan het verwijderen zijn.

 

Een kort uitstapje op een eiland

Rond lunchtijd zetten we voet aan wal en ontdekken we Molène, met haar smalle straatjes, fleurige huisjes, grasrijke paden en turkooizen baaien. Terwijl we nog maar net het dorpje achter ons hebben gelaten overvalt ons een gevoel van het einde van de wereld. Alleen het zachte geluid van de golven doorbreekt de stilte op deze plek die is omringd door de zee.

Enkele zeehonden voor een spetterende afsluiting!

Na ons eilandbezoek gaat onze kleine groep weer aan boord en varen we langs het eiland Quéménès waar Amélie en Etienne een boerderij hebben, het eiland Litiry, de rots van Cromic die dan weer op een hond lijkt, dan weer op een konijn of een adelaar.. Iets verderop ligt een kleine groep grijze zeehonden uitgestrekt op een eilandje. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn. “Ze zijn dan wel twee meter lang en 200 kilo zwaar, ze zijn wel erg angstig. Als we ze bang maken zullen ze het water in gaan”, waarschuwt Lucky, die veel respect toont voor deze grote dieren. Aan de andere kant van een rotspunt zien we drie betoverende jonge zeehonden met witte vacht!

“Na zo’n dag zal niemand teleurgesteld naar huis gaan”, zegt een van de groepsleden. Mooie woorden waarmee deze fantastische dag wordt afgesloten!

 

Prijs vanaf

€70

per persoon

Deze Bretonse ervaring omvat:

  • Een ontdekkingstocht van een dag van de archipel van Molène en het Parc marin d’Iroise in gezelschap van Christel en Lucky of een andere bemanning
  • Een verblijf van 3 uur op het eiland Molène

Meer informatie

  • Reservering noodzakelijk
  • Vertrek tussen 10.30 u en 11.00 u vanaf de Port du Conquet (melden bij de kassa “Finist’Mer”).
  • Doe warme kleding aan en neem een zonnebril en zonnebrand mee.
  • De lunch op het eiland is niet inbegrepen. Mogelijkheden hiervoor zijn wel aanwezig op het eiland, of u kunt zelf wat meebrengen voor een picknick.
  • Terugkeer in Conquet rond 17.30/18.00 u
  • Van 3 jaar tot 77 jaar
  • Ook andere tochten zijn mogelijk bij Archipel Excursions.
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten