fort-de-brocliande-yannick-derennes.jpg
©Laissez-vous conter Broceliande a velo electrique|Yannick Derennes
Vakantie-idee

Brocéliande, een en al legenden

Stap even uit de tijd, ontdek de hotspots van de Arthurlegende en de pure natuur van het Forêt de Brocéliande.

Voor dit idee moet je
3 dagen

In een oogopslag

Vergeet je dagelijkse beslommeringen, maak het kind in jezelf wakker en ontdek een bos dat bepaald niet doorsnee is. Overal schuilt de magie: rond meertjes, bewoond door feeën, achter de bochten van een pad tussen eeuwenoude bomen, bij de megalieten die oprijzen uit de heide, in het struikgewas waar schelmse kabouters huizen… Laat je meenemen door een natuur die de fantasie prikkelt en door een veelheid aan activiteiten voor het hele gezin… Met als rode draad de legende van koning Arthur en de volksverhalen, verteld door een gids!

Stap binnen door de Geheime Deur in Paimpont

Als je je koffers uitgepakt hebt in het charmante Paimpont, gun jezelf dan de tijd om te genieten van de rust die hier heerst. Begin met een wandeling rond het meer, dat zich uitstrekt tot aan de Abbaye Notre-Dame. Als het mooi weer is, kun je eromheen lopen, door het veen en de natte heide, waar je allerlei bijzondere soorten vindt, tot vleesetende planten aan toe!

En dan is het tijd om achter de Geheime Deur te kijken! La Porte des Secrets is een bijzonder originele expositie in de abdij, die je fysiek en zintuigelijk de wereld van Brocéliande laat ervaren. Luister naar de geluiden van het bos, sluip de grot van de korrigans binnen, ontdek werk en herinneringen van de boswachter en de smid… Een perfecte eerste kennismaking met de geschiedenis en de verhalen van Brocéliande.

Als je nog een extra dag de tijd hebt:

  • Maak een e-biketocht door het bos van Brocéliande met Guillaume als vertellende gids. Lekker buiten zijn, met volop magie en humor!
  • Ontdek de hotspots in gezelschap van een verteller: Le Val sans Retour, L’Arbre d’Or, Le Siège de Merlin, Le Miroir aux Fées en tot slot een kerk, L’Église du Graal in Tréhorenteuc.

Van Concoret naar Trémelin: geef verbeelding de ruimte

Wil je nog wat langer dagdromen in het land van ridders, draken en andere fantasiefiguren? Ga dan ’s ochtends vroeg naar het Centre de l’Imaginaire Arthurien. Het is gevestigd in het Château de Comper, aan het meer van Fée Viviane, een tijdloze plek waar met exposities, wandelingen met verteller, middeleeuwse voorstellingen en nog meer verrassingen, alles rond de legenden van koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel.

Na de lunch nog een meer dat je niet mag missen: het Lac de Trémelin. Je kunt er wandelen, mountainbiken, paardrijden, kanoën, waterfietsen of varen met een fluisterboot… Zelfs een boomparcours hoort tot de mogelijkheden! Voor je deze plek verlaat, moet je nog wel naar het strand. Dat is de plek waar Excalibur, het zwaard van koning Arthur, in een rots is blijven steken. De verleiding om het eruit te trekken is wel erg groot…

  • Het Lac de Trémelin ligt in het bos, is 45 ha groot en biedt tal van activiteiten. Plezier voor iedereen dus.
  • Regent het? Dan kun je je toevlucht zoeken in de Auberge des Voyajoueurs, waar je kunt kiezen uit meer dan 800 gezelschapsspellen.

Luister naar je zintuigen!

Na een stevig ontbijt ga je richting Bréal-sur-Montfort, naar de Jardins de Brocéliande, om je voeten wakker te maken. Ja, dat heb je goed gelezen: je voeten wakker maken! Hier mag je je zintuigen op een andere manier gebruiken dan je gewoonlijk doet. Op blote voeten, een blinddoek om, je hoofd in de mist of in de bomen, volg je de verschillende routes, die zo ontworpen zijn dat jong en oud er plezier aan beleven. Dat wordt gegarandeerd veel lachen en veel nieuwe ervaringen opdoen!

Daarna ga je, terwijl het geluid van een galopperend paard je de weg wijst, richting Fôret Brécilienne. De sfeer wordt steeds geheimzinniger, want hier kom je in de Jardin de la Sorcière, de tuin van de heks, met haar toverdrank en toverboek. Even verderop moet je je klein maken om het huis van de korrigans binnen te kunnen gaan en hun malle muziekinstrumenten te ontdekken. Ze bespelen? Dat is de uitdaging voor jou!

  • Les Jardins de Brocéliande is een avonturenpark van 24 hectare natuur met plantencollecties, zintuigenparcoursen en allerlei leuke activiteiten.

Wat het leuk maakt

  • De originaliteit van de ervaringen die de culturele bezienswaardigheden bieden om hun bezoekers echt te laten opgaan in de wereld van legenden.
  • De ongerepte schoonheid en de diversiteit van de natuur in het bosgebied en de directe omgeving.

Download het reisdagboek

Alle informatie van de website én meer in één pdf.

Ontdek onze andere vakantie-ideeën

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten