transat-en-ville-place-de-la-mairie-noe-c.jpg
©Place de la mairie|Noé C. photography
Rennes en de Portes de Bretagne, het overbekende en het onbekendeOntdek plekken die je niet mag missen en geheime adresjes
Vakantie-idee

Rennes en de Portes de Bretagne, het overbekende en het onbekende

Leer de meest geliefde terrasjes van de “Rennais” kennen, wandel door de eeuwenoude geschiedenis van het historische hart van de Bretonse hoofdstad, ontdek het kasteel van Fougères en laat je betoveren door La Roche aux Fées.

Voor dit idee moet je
3 dagen

In een oogopslag

Zet je koffers neer in Rennes en ontdek wat er schuilgaat achter de “Portes de Bretagne”. Deze route combineert verschillende reizen: een reis door de tijd als je de oude wijken van Rennes en het karakteristieke kasteel van Fougères bezoekt; een reis langs de verborgen terrassen van Rennes en andere adressen voor ingewijden; een reis naar de wereld van de verbeelding bij de Feeënrots. Ben je er klaar voor? Op pad dan maar…

Op zoek naar de verborgen terrassen van Rennes

Veilig aangekomen in Rennes? De beste manier om de hartslag van de stad te voelen, is om rustig op een terras te gaan zitten. En je hebt nogal wat keus in de hoofdstad van Bretagne!
Volg de gids, die brengt je op geheime en verborgen plekken. Zoek je intimiteit in het historisch centrum? De comfortabele banken van Peacock lijken speciaal voor jou gemaakt! Wil je buiten crêpes of galettes eten, of het nu winter is of zomer? Kies een plekje in de binnentuin van Crêperie la Rozell, een instituut hier, ’s winters verwarmd, ’s zomers vol bloemen. En wat dacht je van goed, lokaal en seizoensgebonden eten bij een voormalig klooster? Dit kan in het oude Hôtel Dieu, bij bistro Origines. Je kunt er ook gewoon genieten van de plek en een kleinschalig concert met een huisgemaakt biertje in de hand, gebrouwen in de voormalige operatiekamer. 

Chique patio’s, tuinen gevuld met allerlei vondsten, de binnenplaats van een voormalige gevangenis… Dat zijn de plekken waar de echte Rennais graag komen. Wees gerust nieuwsgierig!

  • Maak een rondje… langs originele winkels met unieke producten. Je vindt ze verspreid over de hele stad. Liefhebbers van tweedehands kunnen hun hart ophalen bij de talrijke adresjes in de stad.
  • Zin in een uitje? Op de website van Destination Rennes kun je kaarten bestellen voor exposities, concerten, festivals enzovoort.

Terug in de tijd in Rennes en Fougères

Klaar voor een reis door de tijd? Op een segway of met een Greeter kun je historische centrum van Rennes verkennen, met geplaveide straatjes, vakwerkhuizen en statige pleinen. Ontdek de verschillende bouwstijlen door de eeuwen heen, van het emblematische Parlement de Bretagne en de flamboyante gothiek van de Chapelle Saint-Yves tot de moderne stijl van Champs Libres.
Je ontdekkingsreis gaat verder in Fougères. Een stad met een kasteel dat tot de meest machtige van Frankrijk behoort. Bezoek het op eigen gelegenheid of met gids. Je kunt ook de app “Fabuleux château de Fougères” (ook in het Engels) downloaden, met nuttige informatie over het monument.
Sluit de dag af met een wandeling door de middeleeuwse wijk van de stad. Mis de trompe l’oeil, een fraaie muurschildering, niet (Rue du Tribunal). En heb je de haut-reliëfs van de Église Saint-Sulpice goed bekeken? Daar zit Fée Mélusine verscholen, een personage dat erg geliefd is bij de inwoners van Fougères.

  • Ga, net als de echte Rennais, op zaterdagochtend naar de Marché des Lices. Dat is een van de grootste en gezelligste markten van Frankrijk.
  • Voorstellingen, bezoek met verteller, avondbezoek, middeleeuws feest: het programma van het Château de Fougères is heel divers!

Laat je betoveren door La Roche aux Fées

Neem ’s ochtends de tijd om op je gemak door het Parc Thabor te dwalen, het Central Park van Rennes!
Daarna ga je op weg naar een magische plek: La Roche aux Fées, de feeënrots, 19,5 m lang, 6 m breed, 4 m hoog. Dankzij die kolossale afmetingen is het de grootste dolmen van Frankrijk. Het is trouwens ook de best bewaarde dolmen van Europa.
Deze allée couverte bestaat uit niet minder dan 41 blokken steen. Als je je bukt, kun je via de monumentale ingang naar binnen. Je hoeft niet bang te zijn dat het bouwwerk instort!
Hoe het is gebouwd, blijft een mysterie. Je kunt natuurlijk de legende geloven die vertelt dat feeën deze dolmen in één nacht gebouwd hebben om te bewijzen dat ze echt bestaan. Tip voor verliefde stelletjes: tel de stenen. Kom je allebei op hetzelfde aantal uit, dan is je geluk verzekerd!

  • La Maison de la Roche aux Fées organiseert activiteiten voor allerlei doelgroepen. Je kunt ook de wandelroute volgen naar het bos van Theil-de-Bretagne, waar de stenen van de dolmen vandaan komen.
  • Van juni tot oktober kun je een bezoek brengen aan de Jardins de Rocamboles. Een poëtische plek om tot rust te komen, met lanen, een biologische groentetuin en bijzondere installaties.

Wat het leuk maakt

  • Het leven in Rennes van binnenuit beleven. Een terrasje pakken, slenteren over de Marché des Lices, een galette met worst eten, wandelen door het Parc Thabor… O, wat is het leven in Rennes goed!
  • Genieten van het uitzicht vanaf de torens van het kasteel van Fougères. Een panorama over deze veelzijdige historische stad en over het omringende platteland dat je niet mag missen.

Download het reisdagboek

Alle informatie van de website én meer in één pdf

Ontdek onze andere vakantie-ideeën

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten