Zie foto's (8)

Cidrerie Kerné

Pure Bigouden-traditie
Cider in Pouldreuzic
  • Het ciderhuis Kerné, een buur van Hénaff, eert de Armoricaanse boomgaard met een ontdekkingswinkel gewijd aan de geheimen van het cider maken.

  • Sinds 1947 is de knowhow in de familie gebleven, angstvallig bewaakt. Het traditionele ciderhuis is nu een referentie, met talrijke prijzen op zijn naam, en doet nog steeds wonderen. In de oorspronkelijke, gemoderniseerde werkplaats van de grootvader vertelt de ontdekkingsruimte de geschiedenis van cider en appels in al hun vormen. Welke variëteiten worden gebruikt? Hoe vindt de fermentatie plaats? De 45 minuten durende rondleiding is leuk en leerzaam en zal jong en oud boeien. Snuffel rond,...
    Sinds 1947 is de knowhow in de familie gebleven, angstvallig bewaakt. Het traditionele ciderhuis is nu een referentie, met talrijke prijzen op zijn naam, en doet nog steeds wonderen. In de oorspronkelijke, gemoderniseerde werkplaats van de grootvader vertelt de ontdekkingsruimte de geschiedenis van cider en appels in al hun vormen. Welke variëteiten worden gebruikt? Hoe vindt de fermentatie plaats? De 45 minuten durende rondleiding is leuk en leerzaam en zal jong en oud boeien. Snuffel rond, observeer en gebruik je reukzin om de aroma's van de drank te herkennen. In de aangrenzende winkel kun je de specialiteiten van het huis gratis proeven. In de herfst opent het ciderhuis zijn ateliers op afspraak. Het hele jaar door organiseert de winkel kook-, kruiden- en bloemschikactiviteiten voor het hele gezin.
  • Gesproken talen
    • Engels
Diensten
  • Diensten
    • MiVa opvang
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten