Zie foto's (6)

Espace des sciences - Maison de la Mer

Bezoek aan het havencomplex
technisch bezoek in Lorient
 • Het Maison de la Mer, een openluchtmuseum buiten de stad, organiseert rondleidingen met gids door de havens van Lorient. U ziet ter plekke hoe het er aan toe gaat in de visserij en de scheepsbouw.

 • Het is 5 uur 's ochtends, op de visafslag begint de dag. De geautomatiseerde verkoop komt meteen goed op gang. Trek een werkschort aan, zet een muts op en kijk vervolgens in de vishal hoe werknemers de vis fileren. U bent hier midden in de drukke vissershaven van Lorient Keroman. Daarna volgt een proeverij van langoustines... Specialiteit van het Maison de la Mer is u in contact te brengen met mensen die een beroep hebben dat met de zee te maken heeft. Tijdens de schoolvakanties neemt het...
  Het is 5 uur 's ochtends, op de visafslag begint de dag. De geautomatiseerde verkoop komt meteen goed op gang. Trek een werkschort aan, zet een muts op en kijk vervolgens in de vishal hoe werknemers de vis fileren. U bent hier midden in de drukke vissershaven van Lorient Keroman. Daarna volgt een proeverij van langoustines... Specialiteit van het Maison de la Mer is u in contact te brengen met mensen die een beroep hebben dat met de zee te maken heeft. Tijdens de schoolvakanties neemt het Centre de culture scientifique nomade (Reizend centrum voor wetenschappelijke vorming) liefhebbers van industrieel toerisme mee naar de scheepswerven en de droogdokken van de rede van Lorient, om kennis te maken met techniek en vakmanschap van scheepsbouwers. U mag ook een kijkje nemen bij het Station Ifremer (o.a. aquacultuur, kweek van schelpdieren, toezicht op kwaliteit kustwateren). U bezoekt het centrum te voet of per boot en u ziet mensen en machines volop aan het werk.
 • Tarieven 2022
 • Basistarief - Volwassene volledige prijs
  van 6.50 € tot 8 €
 • Kortingstarief
  van 3.50 € tot 5 €
 • Groepstarief
  van 6 € tot 7.50 €
Officiële website van Toerisme Bretagne