Zie foto's (8)

Estuaire Nantes - Saint-Nazaire une collection à ciel ouvert

De Loire van de kunst
Museum, Moderne / hedendaagse kunst in Nantes
  • Ga op een ongewoon avontuur! Estuaire is een openluchttentoonstelling die zich uitstrekt over 120 km langs de Loire tussen Nantes en Saint-Nazaire en 33 werken van hedendaagse kunst toont.

  • Laat je verrassen door de zachte boot, de Villa cheminée en de Serpent d'océan! De hedendaagse kunstroute Estuaire nodigt je uit om de regio te ontdekken aan de hand van 33 werken van internationaal gerenommeerde kunstenaars op 23 locaties. Elke site leidt je naar een ongewone locatie of een opmerkelijke plek aan het estuarium, tussen kwetsbare natuurgebieden en gigantische industriële gebouwen. Ze vormen een echt openluchtmuseum in het hart van een fascinerend gebied. Van de kades van...
    Laat je verrassen door de zachte boot, de Villa cheminée en de Serpent d'océan! De hedendaagse kunstroute Estuaire nodigt je uit om de regio te ontdekken aan de hand van 33 werken van internationaal gerenommeerde kunstenaars op 23 locaties. Elke site leidt je naar een ongewone locatie of een opmerkelijke plek aan het estuarium, tussen kwetsbare natuurgebieden en gigantische industriële gebouwen. Ze vormen een echt openluchtmuseum in het hart van een fascinerend gebied. Van de kades van Nantes tot de onderzeebootbasis van Saint-Nazaire slingert de artistieke route zich langs de oevers van het estuarium van de Loire, een draad van Ariadne die slalomt tussen kunstwerken, industriële sites, stille oases en bucolische moerassen. De route is het hele jaar geopend en kan te voet, op de fiets, met de auto of per boot worden verkend.
  • Gesproken talen
    • Frans
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten