Zie foto's (8)

Estuaire Nantes - Saint-Nazaire une collection à ciel ouvert

De Loire van de kunst
Museum, Moderne / hedendaagse kunst in Nantes
  • Ga aan boord voor een uitzonderlijk avontuur! Estuaire is een openluchttentoonstelling op verschillende opmerkelijke plekken langs de Loire, tussen Nantes en Saint-Nazaire.

  • In een charmante omgeving laar u zich verrassen door de zachte boot, de Villa scoorsteen of de Oceaanslang! De moderne kunstroute Estuaire stelt u voor om de streek te verkennen aan de hand van de werken van 30 artiesten, die op uitzonderlijke plekken zijn geïnstalleerd. Dit artistieke avontuur in drie afleveringen werd in 2007, 2009 en als laatste in 2012 gehouden. Langs de 60 km rivier tussen Nantes en Saint-Nazaire is een dertigtal monumentale kunstwerken in situ uitgevoerd. Sommige waren...
    In een charmante omgeving laar u zich verrassen door de zachte boot, de Villa scoorsteen of de Oceaanslang! De moderne kunstroute Estuaire stelt u voor om de streek te verkennen aan de hand van de werken van 30 artiesten, die op uitzonderlijke plekken zijn geïnstalleerd. Dit artistieke avontuur in drie afleveringen werd in 2007, 2009 en als laatste in 2012 gehouden. Langs de 60 km rivier tussen Nantes en Saint-Nazaire is een dertigtal monumentale kunstwerken in situ uitgevoerd. Sommige waren bestemd om te verdwijnen, anderen om wortel te schieten. Nu maken de installaties deel uit van een openluchtroute door twaalf gemeentes, die u te voet, op de fiets of met de boot kunt afleggen. Van de kades van Nantes tot de onderzeeërbasis van Saint-Nazaire volgt de artistieke route de rondingen van de Loire, een rode draad tussen de kunstwerken, industriële sites, rustige havens en schilderachtige moerassen.
  • Gesproken talen
    • Frans
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten