Zie foto's (5)
Festival de Lanvellec et du Trégor

Festival de Lanvellec et du Trégor

Concert, Conferentie, Festival, Klassieke muziek, Gewijde muziek in Lanvellec
  • Het Festival van Lanvellec is een van de belangrijkste evenementen in de wereld van de barokmuziek. Het combineert historische instrumenten met vergeten sonoriteiten en de architecturale juwelen van de regio Trégorroise. Laat je gedurende drie weekends betoveren door deze bijzondere alchemie en door de betoverende kracht van muziek die "de kwelling van de liefde" verklankt.

  • Het festival, dat oorspronkelijk was gecentreerd rond het orgel van Robert Dalam, een barokjuweel dat op de monumentenlijst van de kerk van Lanvellec staat, laat al meer dan dertig jaar elk jaar oude muziek weerklinken in het hele departement Trégor. Luit, klavecimbel, harp, theorbe, viola da gamba, cornet, sackbut... bespeeld door virtuoze instrumentalisten, brengen de smaak van de originele melodieën terug. Gedragen door de stemmen van geïnspireerde performers volgt deze muzikale reis...
    Het festival, dat oorspronkelijk was gecentreerd rond het orgel van Robert Dalam, een barokjuweel dat op de monumentenlijst van de kerk van Lanvellec staat, laat al meer dan dertig jaar elk jaar oude muziek weerklinken in het hele departement Trégor. Luit, klavecimbel, harp, theorbe, viola da gamba, cornet, sackbut... bespeeld door virtuoze instrumentalisten, brengen de smaak van de originele melodieën terug. Gedragen door de stemmen van geïnspireerde performers volgt deze muzikale reis gedurende 3 weekends en 9 concerten telkens een ander thema. Bij de concerten geven twee lezingen van een musicoloog een toelichting op het programma. Een verleidelijke culturele reis die niet mag ontbreken in je agenda van oktober!
Uurroosters
Uurroosters
  • Vanaf 4 oktober 2024 tot 20 oktober 2024
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten